Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 19:56

Αφηγήσεις ιστοριών και παραμυθιών για παιδιά με τη Σάσα Βούλγαρη

Γράφτηκε από τον
Αφηγήσεις ιστοριών και παραμυθιών για παιδιά με τη Σάσα Βούλγαρη

«Αφηγήσεις ιστοριών και παραμυθιών από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο για παιδιά από 5 έως 145 ετών» με τη Σάσα Βούλγαρη διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 8 ώρα το βράδυ στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος».

Η Σάσα Βούλγαρη ήταν υποψήφια το 2014 και το 2015 για το διεθνές βραβείο ASTRID LINDGREN MEMORIAL AWARD (ALMA). Πρόκειται για το μεγαλύτερο βραβείο παιδικής λογοτεχνίας στον κόσμο, στο οποίο μπορούν να προταθούν και storytellers. Η Σάσα Βούλγαρη είναι η πρώτη αφηγήτρια που προτάθηκε από την Ελλάδα, από την SCBWI Greece, και από τους ελάχιστους σε όλον τον κόσμο.

Πρωτοπόρος της νεοαφήγησης στην Ελλάδα από το 1993 έχει γνωστοποιήσει ευρύτατα την επαγγελματική αφήγηση στην Ελλάδα. Αφηγήσεις της έχουν φιλοξενηθεί - συχνά με σταθερές συνεργασίες – στα μεγαλύτερα Μουσεία, Πολιτιστικά Ιδρύματα, Σχολεία, Βιβλιοθήκες .

Με σπουδές ψυχολογίας και παιδαγωγικών, έχει αναπτύξει τη δική της μέθοδο εκπαίδευσης στην τεχνική της αφήγησης και στην δημιουργική γραφή στη οποία έχει ενσωματώσει την μέθοδο φωνητικής αγωγής της αείμνηστης Μίρκας Γεμεντζάκη.

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER