Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 20:38

3ος Παμμεσσηνιακός Διαγωνισμός Ορθογραφίας στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
3ος Παμμεσσηνιακός Διαγωνισμός Ορθογραφίας στη Μεσσήνη

Τον 3ο Παμμεσσηνιακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας συνδιοργανώνουν το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης με τον Δήμο Μεσσήνης, η πρώτη φάση του οποίου ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή 7 του μήνα.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ (Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) Πελοποννήσου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας, σκοπός του δε είναι η διάδοση της αγάπης για τη γλώσσα και την άρτια έκφραση, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις:

α) Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι, στο σχολείο των μαθητών που θα δηλώσουν συμμετοχή. Οι δύο πρώτοι μαθητές από κάθε τάξη και όσοι θα ισοβαθμήσουν θα περάσουν στη β’ φάση.

β) Η δεύτερη φάση θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 7 Απριλίου, από τις 10.30 έως τις 11.30 το πρωί, στο 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης. Οι πέντε πρώτοι μαθητές από κάθε τάξη καθώς και οι ισοβαθμήσαντες θα προκριθούν για τον τελικό.

γ) Η τρίτη φάση θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα, Κυριακή 7 Απριλίου, και πάλι στο 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, στη 1.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο πρώτος από κάθε τάξη θα πάρει ως βραβείο ένα τάμπλετ, προσφορά του Δήμου Μεσσήνης και οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι στον τελικό θα πάρουν δώρο ένα λεξικό, ενώ όλοι οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.


NEWSLETTER