Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 18:14

Οι “Ελληνομνήμονες” στην Άμφισσα

Γράφτηκε από την
Οι “Ελληνομνήμονες” στην Άμφισσα

Οι Μεσσήνιοι "Ελληνομνήμονες" θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις που θα γίνουν την Κυριακή 14 Απριλίου στην Αμφισσα. Το πρόγραμμα αφορά την απελευθέρωση του πρώτου κάστρου, κατά την Επανάσταση του 1821.

Στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής ξεχωρίζουν η αναπαράσταση απελευθέρωσης του κάστρου των Σαλώνων το απόγευμα του Σαββάτου, με τη συμμετοχή ομάδων, συλλόγων, σωματείων κ.α. ντυμένων με παραδοσιακές στολές εποχής.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το πρωί της Κυριακής με δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και στρατιωτική και πολιτική παρέλαση, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει το Μουσείο Ελληνικής Επανάστασης, που στεγάζεται στην οικία του οπλαρχηγού Πανουργιά στο ιστορικό κέντρο της Αμφισσας.

Στο ίδιο μέρος θα γίνει έκθεση όπλων και παραδοσιακών φορεσιών από την προσωπική συλλογή του Σπύρου Κατσίρα με την συμμετοχή του Συλλόγου "Ελληνομνήμονες". Η έκθεση θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 8 Απριλίου έως και την Κυριακή 14 Απριλίου.


NEWSLETTER