Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 09:28

Ενημερωτική ημερίδα για το Κτηματολόγιο στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον
Ενημερωτική ημερίδα για το Κτηματολόγιο στα Φιλιατρά

Ενημερωτική ημερίδα για το Κτηματολόγιο διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας το απόγευμα του Σαββάτου στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών.

Το κοινό μπόρεσε να ενημερωθεί για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να προχωρήσει στις αιτήσεις του, για τις οποίες τονίστηκε ότι θα πρέπει να γίνουν έγκαιρα και σωστά. Ιδιαίτερα τονίστηκε η σωστή δήλωση των ιδιοκτησιών, για να αποφευχθούν στη συνέχεια προβλήματα που η επίλυσή τους θα απαιτεί πιο πολύπλοκες διαδικασίες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθανάσιος Πετρόπουλος επισήμανε ότι στόχος είναι να ενημερωθεί σωστά ο κόσμος για να μην υπάρξουν προβλήματα. Δεν είναι δύσκολη η διαδικασία, είπε, αλλά απαιτείται προσοχή για να γίνουν όλα σωστά από την αρχή.

Στην συνέχεια το λόγο πήραν εκπρόσωποι της αναδόχου που έχει αναλάβει το έργο για την περιοχή της Τριφυλίας, Νίκος Γαλιδάκης, Μιχάλης Μπουρεκάς και Γιάννης Γαλιδάκης, σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις μπορούν να γίνουν είτε ηλεκτρονικά είτε στα τοπικά γραφεία που έχουν ανοίξει. Είπαν ότι είναι καλύτερα οι δηλώσεις να γίνουν όσο το δυνατό νωρίτερα, αλλά και σωστά. Αναφέρθηκαν στα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την αίτηση, που είναι ταυτότητα, ΑΦΜ, εξουσιοδότηση αν υποβάλουν για άλλον, τίτλος ιδιοκτησίας και πιστοποιητικό μεταγραφής. Υποχρέωση του καθενός, όπως σημειώθηκε, είναι να δηλώσει κάθε δικαίωμα που έχει.

Οσον αφορά την αποτύπωση των ακινήτων, όπου υπάρχουν συμβόλαια με τοπογραφικά πρέπει να υποβάλλονται και τα τοπογραφικά, διαφορετικά μπορεί να γίνεται ο προσδιορισμός μέσω των ορθοφωτογραφιών του κτηματολογίου, είτε μέσα από το Google maps, ακόμη και με ένα κινητό βρίσκοντας το στίγμα του ακινήτου, αλλά και στα γραφεία υποδεικνύοντας στο χάρτη το ακίνητο.

Ακολούθησε διάλογος με το κοινό, το οποίο όπως ήταν φυσικό εξέφρασε πολλές απορίες και ερωτήματα.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER