Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 21:36

Αντιιμπεριαλιστική δράση στον Αραξο

Γράφτηκε από τον
Αντιιμπεριαλιστική δράση στον Αραξο

Συγκέντρωση στη βάση του Αράξου πραγματοποιούν αυτή την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 11 το πρωί οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας αντιιμπεριαλιστικής δράσης.

Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας θα βάλει λεωφορεία από την Καλαμάτα για τον Αραξο, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 7 το πρωί από την πλατεία Υπαπαντής.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας, ο Μάριος Μαραγκάκης ανέφερε ότι “ζούμε τις βαριές συνέπειες της επικίνδυνης πολιτικής του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά των λαών, τους μεγάλους κινδύνους που προκαλεί η όξυνση των ανταγωνισμών με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή δεκάδων κρατών” - και πρόσθεσε: “Στη γειτονιά μας είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος στη Συρία και στη Λιβύη. Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο, τα Βαλκάνια βράζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας το δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων χώνει όλο και πιο πολύ τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, εμπλέκει το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες”. Υποστήριξε, επίσης, πως “η θέση της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, είναι πρόκληση κατά του λαού μας”.

Ο Δημήτρης Σταυρόπουλος ανέφερε ότι η χώρα μας έχει μεταβληθεί σε ένα μεγάλο στρατόπεδο του ΝΑΤΟ από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη, με βάσεις στην Κάρπαθο, στο Βόλο, τη Λάρισα και το Ακτιο. Υποστήριξε πως η Συμφωνία των Πρεσπών διατηρεί τα σπέρματα του αλυτρωτισμού και του εθνικισμού και υπηρετεί την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Γ.Σ.


NEWSLETTER