Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 20:46

Σε καλά επίπεδα η ανακύκλωση ρούχων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Σε καλά επίπεδα η ανακύκλωση ρούχων στην Καλαμάτα

Σε πολύ καλά επίπεδα κινείται η ανακύκλωση ρούχων που υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας, μέσα στην πόλη, σε συνεργασία με την εταιρεία Recycom.

Το 2018, σύμφωνα με την ενημέρωση από την εταιρεία, ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ήταν 2ος πανελλαδικά σε σύνολο 32 δήμων της χώρας στη συγκομιδή ρούχων προς ανακύκλωση.

Τις προηγούμενες ημέρες συναντήσαμε εργαζόμενους της εταιρείας που μάζευαν τα ρούχα από ειδικό πορτοκαλί κάδο, στην περιοχή της Δυτικής Παραλίας. Οπως διαπιστώσαμε κι εμείς, ο κάδος ήταν γεμάτος ρούχα - και σύμφωνα με την επισήμανσή τους η εικόνα οφειλόταν στο γεγονός ότι αυτή την περίοδο τα νοικοκυριά πετούν τα παλιά ρούχα από την περίοδο του χειμώνα και ετοιμάζονται για την καλοκαιρινή περίοδο.

Μας βεβαίωσαν ότι τα ρούχα που βρίσκονται σε καλή κατάσταση πωλούνται ως μεταχειρισμένα, ενώ τα άχρηστα πηγαίνουν σε ανακύκλωση. Σε ανταπόδοση η Recycom προσφέρει στο Δημοτικό Παντοπωλείο τρόφιμα και είδη καθαρισμού κάθε μήνα.

Να αναφέρουμε ότι το 2018 η εταιρεία είχε συγκεντρώσει από τους πορτοκαλί κάδους της Καλαμάτας 135 συνολικά τόνους ρούχα και παπούτσια.

Γ.Σ.


NEWSLETTER