Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 18:33

Ενημέρωση για τον διαβήτη σε Αρι και Διαβολίτσι

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ενημέρωση για τον διαβήτη σε Αρι και Διαβολίτσι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν δύο ακόμη παρουσιάσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για το πρόβλημα του σακχαρώδη διαβήτη, την Κυριακή 14 Απριλίου το πρωί στον Αρι του Δήμου Καλαμάτας και το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Διαβολίτσι του Δήμου Οιχαλίας.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν η κλινική διαιτολόγος Αφροδίτη Λουκάκου, η ιατρός ενδοκρινολόγος Αρετή Κορακοβούνη και ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας - Διαβήτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, που έχει και τον συντονισμό των εκδηλώσεων "Μεσσηνιακές ημέρες σακχαρώδη διαβήτη - Υψώνουμε ασπίδα προστασίας" για όλη τη Μεσσηνία. Την εκδήλωση στον Αρι προλόγισε και χαιρέτισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και στο Διαβολίτσι ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος.

Τον Σύλλογο Διαβητικών Μεσσηνίας "Η Γλυκιά Μεσσηνία", που είχε και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, εκπροσώπησε η πρόεδρος Αθανασία Καρούνου που ενημέρωσε για τις δράσεις του συλλόγου. Επίσης, προσκάλεσε τους παρόντες διαβητικούς να εγγραφούν για να δυναμώσουν τη φωνή των διαβητικών για τις διεκδικήσεις τους απέναντι στην Πολιτεία και για να ενημερώνονται για όλες τις σχετικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον σύλλογο. Η αντιπρόεδρος του συλλόγου Μαρία – Πετρίνα Τσιχριτζή στο Διαβολίτσι αλλά και ο φαρμακοποιός του Αρι Ιάκωβος Περρωτής συνέδραμαν στις δωρεάν μετρήσεις σακχάρου που πραγματοποιήθηκαν.

Επόμενος σταθμός η Μεθώνη του Δήμου Πύλου-Νέστορος, αυτή την Κυριακή στις 11 το πρωί.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER