Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 13:51

Τρεις υποτροφίες μεταπτυχιακών από τη HELMEPA

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τρεις υποτροφίες μεταπτυχιακών από τη HELMEPA

Τρεις υποτροφίες, ύψους 15.000 ευρώ η κάθε μία για μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών επιπέδου Master’s, με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2019 - 2020, στην Ελλάδα ή σε χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκηρύσσει η HELMEPA στη μνήμη των Γιώργου Λιβανού, καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και Σταύρου Νταϊφά.

Συγκεκριμένα, η HELMEPA (Ελληνική Ενωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος), προκηρύσσει τις υποτροφίες τιμώντας τον ιδρυτή της Γιώργο Π. Λιβανό, τον επίτιμο πρόεδρό της καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλο και το ιδρυτικό της μέλος Σταύρο Νταϊφά.

Οι υποτροφίες αφορούν: α) Ναυτιλιακές σπουδές, στη μνήμη του Γιώργου Π. Λιβανού. Προτεραιότητα θα δοθεί σε νέους/νέες, τέκνα Ελλήνων ναυτικών. β) Περιβαλλοντικές επιστήμες, στη μνήμη του καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου. Προτεραιότητα θα δοθεί σε νέους/νέες, που έχουν υπάρξει μέλη των περιβαλλοντικών προγραμμάτων “Παιδική HELMEPA” και “Ναυτίλοι” και γ) Ναυπηγική - Θαλάσσια Μηχανική και Τεχνολογία, στη μνήμη του Σταύρου Νταϊφά. Η υποτροφία είναι χορηγία της κόρης του Ειρήνης Νταϊφά, γενικής γραμματέως του Διοικητικού Συμβουλίου της HELMEPA.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, “δεκτοί ως υποψήφιοι είναι νέοι/ες μέχρι 27 χρόνων, οι οποίοι δεν λαμβάνουν υποτροφία από άλλη πηγή και έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σε ελληνικό ΑΕΙ ή Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) με βαθμό τουλάχιστον “Λίαν Καλώς” (7,5). Επίσης, λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος απόκτησης του πτυχίου και η σειρά κατάταξης μεταξύ των αποφοίτων της σειράς τους, για την οποία θα πρέπει να προσκομίζεται σχετική βεβαίωση από τη γραμματεία της σχολής, καθώς και η οικονομική τους κατάσταση”.

Αλλες απαραίτητες προϋποθέσεις είναι: 1) Υπογεγραμμένη αίτηση. 2) Βεβαίωση αποδοχής από το πανεπιστήμιο, αναφέροντας το κόστος των διδάκτρων. 3) Πτυχίο ξένης γλώσσας ανάλογα με τη χώρα επιλογής για την πραγματοποίηση των σπουδών και συγκεκριμένα: Αγγλικά Proficiency of Cambridge ή Michigan ή TOEFL ή IELTS, γαλλικά Superieur III ή Sorbonne II, γερμανικά Mittelstufe III και ιταλικά ή ισπανικά Superiore. 4) Συστατικές επιστολές δύο καθηγητών του ΑΕΙ από το οποίο ο/η υποψήφιος/α αποφοίτησε. 5) Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του τελευταίου οικονομικού έτους. 6) Για τους άρρενες υποψηφίους, το πιστοποιητικό εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων ή αναβολής της στρατολογίας λόγω σπουδών. 7) Βιογραφικό σημείωμα και στοιχεία επικοινωνίας.

Τα έγγραφα πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 10 Ιουνίου 2019 στην Ελληνική Ενωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA (Περγάμου 5, Νέα Σμύρνη 17121 (τηλ. 210 9343088)) με την ένδειξη της συγκεκριμένης υποτροφίας για την οποία υποβάλλονται.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER