Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 19:08

Φάβας για παρεμβάσεις στο ΒΙΟΠΑ Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Τις παρεμβάσεις που έγιναν στο ΒΙΟΠΑ, στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο Καλαμάτας και στη λειτουργία της επιχείρησης, παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του “Διοκλή” Γιώργος Φάβας, στο διάστημα της προεδρίας του από το Μάρτιο του 2017 μέχρι και σήμερα.

Στον απολογισμό του παρέστησαν τα μέλη του Δ.Σ. και ο πρόεδρος των επαγγελματιών του ΒΙΟΠΑ Κυριάκος Ψυχάρης, που μίλησε με επαινετικά λόγια, σημειώνοντας ότι “αυτό που ζητούσαμε χρόνια, έγινε τώρα”.

Μιλώντας για τα οικονομικά ο Γ. Φάβας αναφέρθηκε στη ρύθμιση των οφειλών σε ΒΙΟΠΑ και Δυτικό Εμπορικό Κέντρο, παρατηρώντας ότι “τα καταφέραμε σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Οπου χρειάστηκε κινηθήκαμε σε νομικές διαδικασίες”. Μας ενημέρωσε ότι “οι οφειλές στο σύνολό τους είναι 650.000 ευρώ και έχει ρυθμιστεί ποσό 530.000 ευρώ” και σημείωσε πως “τα υπόλοιπα είναι διεκδικούμενα και έχουν ακολουθηθεί οι νόμιμες διαδικασίες, μέχρι και στη δικαιοσύνη. Είναι όμως επισφαλή, γιατί οι οφειλέτες δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία”.

Για το ΒΙΟΠΑ, μεταξύ πολλών παρεμβάσεων, αναφέρθηκε: Στην τοποθέτηση διπλής κάμερας στη νότια είσοδο και την αναβάθμιση συστήματος παρακολούθησης. Στην τοποθέτηση ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας για την εξυπηρέτηση των μισθωτών, των επισκεπτών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Στην κατασκευή αγωγού ομβρίων στη νότια είσοδο για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων. Στην αντικατάσταση 110 λαμπτήρων με νέους led στο κτήριο διοίκησης και την εγκατάσταση λογισμικού νέας τεχνολογίας για τη λογιστική παρακολούθηση.

Είπε πως είναι έτοιμα για προκήρυξη η κατασκευή αγωγού ομβρίων στην κεντρική είσοδο του ΒΙΟΠΑ, προϋπολογισμού 19.500 ευρώ και η κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού για την εξοικονόμηση ενέργειας, προϋπολογισμού 18.000 ευρώ. Παρατήρησε επίσης πως και τα 65 καταστήματα του ΒΙΟΠΑ είναι μισθωμένα και στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο τα 28 από τα 32 καταστήματα.

Για το Δυτικό Εμπορικό Κέντρο, μεταξύ αρκετών παρεμβάσεων, αναφέρθηκε στο φωτισμό και την τοποθέτηση 16 νέων ιστών με διπλά φώτα led, καθώς και 23 επιτοιχίων φωτιστικών σωμάτων κόστους 33.000 ευρώ. Ενημέρωσε ότι είναι έτοιμα για προκήρυξη η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας στο χώρο των καταστημάτων και η κατασκευή υδροσυλλογέων στους χώρους μπροστά από τα καταστήματα για τα νερά της βροχής.

Ο πρόεδρος των επαγγελματιών του ΒΙΟΠΑ Κυριάκος Ψυχάρης ευχαρίστησε τον πρόεδρο Γ. Φάβα και το Δ.Σ. και παρατήρησε πως “το ΒΙΟΠΑ γνωρίζει έξαρση εργασιών”. Ανέφερε ότι “υπήρχαν προεδρίες με απλή παρουσία, υπήρχαν χρόνια που δεν είχαν γίνει καθόλου επισκευές” και εξήρε το προσωπικό που είναι στο πλάι των μισθωτών.

Γ.Σ.