Παρασκευή, 03 Μαϊος 2019 14:20

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μαίας - Μαιευτή και στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

«Μαίες: Οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων της γυναίκας». Αυτό είναι το φετινό σύνθημα της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών - Μαιευτών για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μαίας - Μαιευτή αυτή την Κυριακή 5 Μαΐου.

Το μαιευτικό επάγγελμα, τόσο αρχαίο όσο και η ανθρωπότητα, έχει περάσει από πολλά στάδια εξέλιξης. Αυτό που δεν άλλαξε είναι η ανεκτίμητη προσφορά του προς τη γυναίκα, από τη στιγμή της γέννησης μέχρι την μετεμμηνοπαυσιακή της ζωή.

Η μαία είναι εκείνη που θα σταθεί δίπλα στη γυναίκα και την οικογένειά της, κατά την εγκυμοσύνη, τον τοκετό αλλά και μετά. Θα τη μυήσει στη μητρότητα και θα απαντήσει έγκυρα στις απορίες της. Στέκεται πάντα δίπλα της, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματά της σε όλες τις φάσεις της ζωής της (εφηβεία, νεότητα, εμμηνόπαυση).

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, οι μαίες της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας δηλώνουν ότι «είμαστε εδώ, έχοντας αποστολή να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της κάθε γυναίκας, καθώς και ευρύτερα της οικογένειάς της. Εχοντας ομοψυχία δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση και στέρηση της κοινωνίας από τις μαίες και τους μαιευτές».