Πέμπτη, 09 Μαϊος 2019 15:29

Τον Λόγγο του Όρους Λυκόδημου γνώρισαν οι πεζοπόροι του Ευκλή

Γράφτηκε από την
Τον Λόγγο του Όρους Λυκόδημου γνώρισαν οι πεζοπόροι του Ευκλή

Τον Λόγγο του Όρους Λυκόδημου γνώρισαν πεζοπορώντας οι περιηγητές του Ευκλή την περασμένη Κυριακή.

Προσκαλεσμένοι από το αναπληρωματικό μέλος της διοίκησης, Γιώργο Ζέρβα, περπάτησαν σε δασικό δρόμο 11,8 χλμ. , προκειμένου να τους ξεναγήσει στην όμορφη περιοχή του, στα 710 μ. υψόμετρο, στο λόγγο του όρους Λυκόδημου.

Η ανακοίνωση περιγράφει: “Στο διάβα τους συνάντησαν δυο εγκαταλελειμμένα χωριά, το χωριό Τρύπες και το Πολυστάρι, τα οποία είχαν πετρόχτιστα σπίτια, που δυστυχώς οι γκρεμισμένοι τοίχοι τους, μαρτυρούσαν την εγκατάλειψη. Βέβαια θαύμασαν τρία πέτρινα αλώνια, την βρύση Τρύπες, έναν μεγάλο, εντυπωσιακό συκαιώνα (καλλιέργεια αμπελόσυκων) πολλών στρεμμάτων και το Ενετικό, ερειπωμένο Κάστρο του Πέρα. Τέλος αποζημιώθηκαν κατά την ξενάγησή τους στο χωριό, Καστάνια Πυλίας, με τα πολλά πηγάδια του, επίσης επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Κασταναίων - Πολυσταραίων, την κεντρική Εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, την βρύση και το πηγάδι Καστανίων.

Η διοίκηση του Ευκλή και ο έφορος πεζοπορίας Δημήτριος Τσεκουράς ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες, τον Γεώργιο Ζέρβα για την περιήγηση και την Σοφία Ζέρβα για την ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο.

Επόμενη προγραμματισμένη εξόρμηση του Ευκλή είναι στις 19 Μαΐου, στην λίμνη Τσιβλού στην ορεινή Αχαία. Πληροφορίες στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 και 6974252234.


NEWSLETTER