Σάββατο, 11 Μαϊος 2019 17:11

Γαλλικό σχολείο στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Γράφτηκε από την

Μαθητές και καθηγητές από το γαλλικό σχολείο Lycée Champblanc της πόλης Ναντ επισκέφτηκαν την Τρίτη 30 Απριλίου τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο συνεργασίας της δράσης Etwinning με θέμα "Tisser des liens et devenir citoyen du monde - Γεφυρώνω σχέσεις και γίνομαι πολίτης του κόσμου".

Την αποστολή αποτελούσαν 18 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί που φιλοξενήθηκαν μια εβδομάδα από μαθητές και καθηγητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά σε ανταπόδοση της δικής τους φιλοξενίας τον περασμένο Μάρτιο. Οι Γάλλοι επισκέπτες μαζί με Ελληνες μαθητές και εκπαιδευτικούς γνώρισαν από κοντά το ανάκτορο του Νέστορα, τη Γιάλοβα, την Αρχαία Μεσσήνη, την Καρδαμύλη καθώς και το Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας. Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα μέσα στην τάξη, να ζήσουν από κοντά τη σχολική διαδικασία και να συμμετέχουν σε project μαθηματικών. Οι μικρότεροι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων, της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, παρουσίασαν τις εργασίες που είχαν εκπονήσει για να τους μυήσουν στην ελληνική μυθολογία και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα της γαλλικής ομάδας. Εγινε και γιορτή την Πέμπτη 2 Μαΐου στο χώρο του σχολείου, όπου οι Γάλλοι γεύτηκαν την ελληνική κουζίνα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Αρνητική εντύπωση πάντως έκανε στους Γάλλους επισκέπτες η καθαριότητα της πόλης και η συμπεριφορά ορισμένων οδηγών.