Κυριακή, 12 Μαϊος 2019 12:25

Αφιέρωμα στον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας - Η ιστορία και οι δράσεις του (Βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα μας στους συλλόγους που σχετίζονται με την ορειβασία στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, επισκεφτήκαμε τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας.

Εκεί μας καλωσόρισε ο πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Φύκιρης, μιλώντας μας για την ιστορία αλλά και για τις δράσεις ενός σπορ που όπως μας είπε έχει πολλά "παρακλάδια" αλλά και αξίες.

H ίδρυση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας τον Οκτώβριο του 1993 ήταν το φυσιολογικό αποτέλεσμα μιας ενδεδειγμένης ανάγκης που εξέφραζε με πραγματική σαφήνεια το βαθύτατο εσωτερικό σύνδεσμο μιας μικρής ομάδας ορειβατών με τις αιώνιες αξίες της ελληνικής υπαίθρου.

Μέχρι τότε η μικρή αυτή ομάδα έβρισκε στέγη στον «Σύλλογο Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας EYKΛHΣ». H διαφορετική αντίληψη όμως για βασικά θέματα έδρασε καταλυτικά για τη δημιουργία του νέου Ορειβατικού Συλλόγου.

Όπως διαβάζουμε στην ιστορία του συλλόγου, ο Ορειβατικός ποτέ δεν υπήρξε δημιούργημα μιας ιδιοτροπίας, ούτε δημιούργημα φιλοδοξίας. O Ορειβατικός υπήρξε μια ευγενής ιδέα, μια ανάγκη, ένας θεσμός που ιδρύθηκε με σαφή σκοπό να γνωρίσει στα μέλη του τα βουνά και τις φυσικές ομορφιές της πατρίδας μας και για να χρησιμεύσει σαν ένα σχολείο υπομονής, καρτερίας, τόλμης, αντοχής, θάρρους, αυτοπεποίθησης και λεβεντιάς.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της web tv της εφημερίδας “Ελευθερία” και του eleftheriaonline.gr:

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=GdHHk8zasJU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2CrXdFg9bZtd78qQGVH21MR5glqJgTXVY-f6ZhMenUz1yAtCkbCKuBV0c}