Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 18:50

Οι μαθητές έδωσαν χρώμα στο Λύκειο – Γυμνάσιο Αρφαρών

Γράφτηκε από την

Πολύχρωμο και πιο περιποιημένο είναι πλέον το Λύκειο – Γυμνάσιο Αρφαρών, μετά από τις οργανωμένες ομαδικές παρεμβάσεις που έγιναν στο χώρο.

Η διάθεση των μαθητών του Αρμενίου Γυμνασίου – Λυκείου Αρφαρών να ανανεώσουν το χρώμα στις αίθουσες διδασκαλίας, τους έφερε σε επικοινωνία αρχικά με το διευθυντή Γιώργο Κοτσώνη και στη συνέχεια με την καλλιτέχνιδα Ζουλιέτα Αντόνοβα. Στη συνέχεια στήθηκε μια ομάδα εθελοντών αποτελούμενη από τα εξής άτομα: Δημήτρη Σουμή (από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση “Good cause”, Ευαγγελία Γιαννακοπούλου σπουδάστρια animation - νηπιαγωγό και το σκιτσογράφο - εικονογράφο Billy. Σε συνεργασία με τους καθηγητές του σχολείου ακολούθησε περίπου μια εβδομάδα εκπαιδευτικής διαδικασίας γεμάτη χρώματα και σχέδια, μέσα από τα οποία έγιναν πράξη οι έννοιες της ομαδικότητας, του εθελοντισμού και της προσφοράς.

Οι μαθητές συμμετείχαν στη διαδικασία, βάφοντας τους τοίχους του σχολείου τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι Ζουλιέτα Αντόνοβα έχει αναλάβει ξανά ανάλογες εθελοντικές δράσεις σε σχολεία της Μεσσηνίας. Ολοι συνεργάστηκαν άψογα, ενώ όπως γίνεται σαφές από σχετική ανακοίνωση, δεν ενεπλάκη στη διαδικασία καμία δημοτική αρχή, οργανισμός κ.λ.π. Η βασική ιδέα ήταν να προωθηθεί στους μαθητές τους σχολείου η έννοια του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά του σχολείου δεν κέρδισαν μόνο έναν ωραιότερο σχολικό χώρο, αλλά και μια εμπειρία ζωής που θα θυμούνται για καιρό. Οι εργασίες ξεκίνησαν από την Πέμπτη 2 Μαΐου και ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 9 Μαΐου. Συνολικά ζωγραφίστηκαν 5 αίθουσες και ένας διάδρομος.