Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 16:30

Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών διοργανώνουν τα εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα, την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου, όπως γνωστοποιούν με σχετική ανακοίνωσή του.

Στην εκδήλωση, με τίτλο “Επί σκηνής... από καρδιάς”, που θα γίνει στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου και θα αρχίσει στις 7.30 το απόγευμα, θα μετάσχουν περισσότεροι από 50 μαθητές των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου, “ερμηνεύοντας ρόλους, τραγούδια και θεατρικά κείμενα, ενώ την επιμέλεια και την διοργάνωση υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί Ελένη Λεμπέση (χημικός), Κωνσταντίνα Κορμά (μουσικός) και Χριστίνα Δίμιζα (ηθοποιός- φιλόλογος).

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ, όπως προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, περιλαμβάνει μεταξύ, άλλων, μια διασκευή από τη θεατρική ομάδα του Δημοτικού πάνω στο έργο του Ράινερ Χάχφελντ “Μορμόλης”, με τίτλο “Μορμόλης ή Σκέψου έξω από το κουτί”. Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου θα παρουσιάσει ένα δρώμενο με τίτλο “Δεν είναι άσπρο –

μαύρο” εμπνευσμένο από την “Ψεύτρα” του Ζαν Κοκτώ, καθώς και κείμενα του Μπερνάρ Φριό από τη συλλογή του “Ιστορίες στο Τάκα – Τάκα”. Ο όμιλος “Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο” θα παρουσιάσει την αυτοσχέδια παράσταση “Οι Ωραίες των Αθηνών”. Θα μετέχει, επίσης, “η πολυβραβευμένη Χορωδία του σχολείου, με μια ποικιλία τραγουδιών που καλύπτουν από προσευχές του μεσαίωνα, ως τραγούδια ρετρό και γκόσπελ”.