Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 13:15

Συνάντηση της νέας Συμβουλευτικής Επιτροπής του Μανιατακείου Ιδρύματος

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συνάντηση της νέας Συμβουλευτικής Επιτροπής του Μανιατακείου Ιδρύματος

Η 1η συνάντηση της νέας Συμβουλευτικής Επιτροπής του Μανιατακείου Ιδρύματος έγινε την Τετάρτη 15 Μαΐου στα γραφεία του Ιδρύματος στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα γνωμοδοτικό όργανο που απαρτίζεται από 26 μέλη, τα οποία είναι διακεκριμένοι επιστήμονες διεθνούς κύρους ή προέρχονται από επιχειρηματικούς ή και ακαδημαϊκούς κύκλους, της Ελλάδας ή του εξωτερικού και έχουν αναγνωρισμένη προσφορά στην ελληνική κοινωνία.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις δράσεις του ιδρύματος και η συζήτηση προτάσεων για την περαιτέρω ανάπτυξή του. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αλληλένδετη σχέση της ιστορίας και του πολιτισμού με τη βιώσιμη ανάπτυξη και η προαγωγή τους μέσα από την επιστημονική θεωρία του «πολιτισμικού τοπίου», προσέγγιση η οποία αποτελεί τη φιλοσοφική βάση και το επιστημονικό πλαίσιο της πολιτιστικής, αλλά και αναπτυξιακής δράσης του ιδρύματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν μια σειρά από προτάσεις και παρατηρήσεις για τον εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων που αντανακλούν στον καταστατικό σκοπό του Ιδρύματος.

Στο τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης ευχαρίστησε όλα τα μέλη και τόνισε ότι η συνεισφορά/συμβολή όλων είναι απαραίτητη, προκειμένου η επόμενη ημέρα να είναι πιο δημιουργική για την υλοποίηση δράσεων που θα έχουν θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER