Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 18:51

Εξόρμηση του Ευκλή στο φαράγγι του ποταμού Νέδοντα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Εξόρμηση του Ευκλή στο φαράγγι του ποταμού Νέδοντα

Το φαράγγι του ποταμού Νέδοντα θα εξερευνήσουν οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής''.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου θα διασχίσουν περίπου 9 χλμ. μέσα στην κοίτη του ποταμού Νέδοντα από την περιοχή του ''Λαγού το Χάνι'' έως το στρατιωτικό πεδίο βολής βόρεια της Καλαμάτας.

Ώρες πορείας 5 (+/-).

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Το κυριότερο χαρακτηριστικό της διαδρομής είναι η βαθειά χαράδρα, όπου θα δούμε όμορφα και άγρια τοπία, καταρράκτες, λίμνες κτλ. Πριν να μπούμε στην κοίτη του ποταμού, θα θαυμάσουμε το 6 τοξο πέτρινο γεφύρι του Αγίου Πολυκάρπου, ένα πανέμορφο στολίδι της περιοχής.

Ο ποταμός Νέδοντας είναι ταυτισμένος με την πόλη της Καλαμάτας. Πηγάζει από το Ταΰγετο σε υψόμετρο 1.100 μ. , εκβάλλει στο Μεσσηνιακό Κόλπο δυτικά της Καλαμάτας και έχει μήκος 30 χμ.

Ως υδάτινο στοιχείο της φύσης μέσα στο αστικό περιβάλλον είναι πολύ σημαντικός για την πόλη της Καλαμάτας.

Ο ποταμός χαρακτηρίζεται ως Περιβαλλοντικό Πάρκο.

Η βλάστηση έχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη κατά μήκος του ποταμού, ενώ γύρω του υπάρχουν κοιλότητες όπου είναι σημαντικοί βιότοποι για πολλά άγρια ζώα.

Οι κυριότεροι παραπόταμοι του ποταμού είναι το Καρβελιώτικο ρέμα, της Γριάς το ρέμα, το Δαφνόρεμα και το Σκούρα ρέμα.

Μετακίνηση : Με λεωφορείο για να μας πάει μέχρι την αφετηρία της εξόρμησης, δηλαδή μέχρι του ''Λαγού το Χάνι''.

Κόστος : 5 ευρώ για τα μέλη και τους φοιτητές και 7 ευρώ για τα μη μέλη.

Ραντεβού : 8:00 π.μ. στο επάνω πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, ώστε τελειώνοντας την διάσχιση του ποταμού, να πάρουμε τα αυτ/τα μας.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων : Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 και 27210 90627 ή 697 425 2234”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER