Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 21:35

Θλίψη στην Αργολίδα: Πέθανε ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιάννης Πιτσάκης

Γράφτηκε από την
Θλίψη στην Αργολίδα: Πέθανε ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιάννης Πιτσάκης

 

Ένας ακόμα θάνατος συγκλονίζει την Αργολίδα, μετά από αυτόν του τέως βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μανώλη, καθώς έφυγε από τη ζωή σήμερα το απόγευμα ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Δημοσιογράφος» Γιάννης Πιτσάκης.

Ο 71χρονος Γιάννης Πιτσάκης έπαθε ανακοπή σε καφενείο της Λυρκείας και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Άργους με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη δυνατό να τον επαναφέρουν.

Γεννημένος στην Πουλλακίδα, ο Γιάννης Πιτσάκης κατοικούσε στο Άργος, παντρεμένος με την αείμνηστη Γιούλα Μπεσκάκη, με την οποία απέκτησαν μία κόρη, την Κατερίνα.

Για περισσότερο από μισό αιώνα υπηρέτησε τη δημοσιογραφία από διάφορα πόστα σε Αργολίδα και Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα του συνεργαζόμενος με τοπικές εφημερίδες, όπως η «Αναγέννηση» του Ρηγόπουλου και ο «Φείδων». Έπειτα εξέδωσε το «Θάρρος», από τις πρώτες ημερήσιες εφημερίδες της Αργολίδας. Αργότερα συνεργάστηκε με τον αείμνηστο Κυριάκο Καλκάνη στις «Ειδήσεις». Εργάστηκε στην ΕΡΤ όπου και είχε καλύψει το σκάνδαλο Κοσκωτά και το ειδικό δικαστήριο το 1992, καθώς επίσης και στον ΑΝΤ1.

Τα τελευταία 24 και πλέον χρόνια είχε επιστρέψει στην Αργολίδα όντας από το 1995 μέχρι και σήμερα ο εκδότης της ημερήσιας εφημερίδας «Δημοσιογράφος».

Πηγή: anagnostis.org


NEWSLETTER