Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019 12:32

Διαμαρτυρία για την κατάσταση του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους έθεσαν στο δήμαρχο Π. Νίκα εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Καλαμάτας (στην οδό Βασ. Γεωργίου, στο σχολικό συγκρότημα των Γιαννιτσανίκων).

Σε κείμενο διαμαρτυρίας που του παρέδωσαν, του υπενθύμισαν μια προηγούμενη συνάντησή τους το Δεκέμβριο του 2017 που τους είχε αφήσει ικανοποιημένους με τις απαντήσεις που τους δόθηκαν, αλλά από τότε δεν έγινε τίποτα. Παρατήρησαν, μάλιστα, ότι το σχολείο τους εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Φιλόδημος”, αλλά τελικά δεν περιλαμβάνεται στο προβλεπόμενο έργο.

Επεσήμαναν στο δήμαρχο ότι περιμένουν το καλοκαίρι να μπουν συνεργεία στο σχολείο τους για την αποκατάσταση των προβλημάτων, και αν αυτό δεν γίνει, το Σεπτέμβριο θα προχωρήσουν σε νέες διαμαρτυρίες, χωρίς να αποκλείουν και το κλείσιμο του σχολείου.

Από το δήμο, μετά από τη συνάντηση ανακοινώθηκε ότι για το θέμα του 18ου Δημοτικού θα συγκληθεί υπηρεσιακή σύσκεψη την προσεχή εβδομάδα.

Στο κείμενο διαμαρτυρίας, όπου επισημαίνεται ότι “η υγιεινή και η ασφάλεια στο χώρο του σχολείου μας είναι το σημαντικότερο”, αναφέρονται τα ακόλουθα προβλήματα:

1) Η κεραμοσκεπή του σχολείου μας στάζει σε όλο και περισσότερα σημεία. 2) Το σχολείο μας είναι γεμάτο μούχλες. 3) Οι τουαλέτες είναι απαράδεκτες, επικίνδυνες (παλιότερα είχε πέσει και μαντεμένιο καζανάκι δίπλα σε μαθητή). Τα περισσότερα παιδιά δεν μπορούν να πάνε τουαλέτα στο σχολείο τους. 4) Το δάπεδο (παλιό μωσαϊκό) γεμίζει λακκούβες (παγίδες για τους μαθητές) και καθημερινά υπάρχει ένα σύννεφο σκόνης από τα αδρανή υλικά που έχουν εφαρμόσει οι τεχνικές υπηρεσίες. 5) Πάνω από τα κεφάλια των μαθητών κρέμονται φωτιστικά. 6) Τις βροχερές μέρες πολλά σημεία μετατρέπονται σε πατινάζ. 7) Τα νερά της βροχής λιμνάζουν στον περιβάλλοντα χώρο, αφού δεν υπάρχουν φρεάτια και υδρορροές. 8) Ο νότιος χώρος εισόδου το καλοκαίρι είναι μέσα στη σκόνη και το χειμώνα μέσα στις λάσπες. 9) Τα γήπεδα του προαυλίου έχουν υποστεί καθιζήσεις σε πολλά σημεία και τμήμα της περίφραξης έχει υποχωρήσει. 10) Σε πολλά σημεία υπάρχουν κουφωμένοι σοβάδες. 11) Ας μην μιλήσουμε για το επίπεδο θέρμανσης του σχολείου μας, εξαιτίας της παλαιωμένης εγκατάστασης θέρμανσης και της κακής συντήρησής της”.

Γ.Σ.