Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019 08:52

Δώρισαν πυροσβεστικό όχημα στο Δήμο Μεσσήνης (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Δώρισαν πυροσβεστικό όχημα στο Δήμο Μεσσήνης (βίντεο)

Ενα πλήρως εξοπλισμένο πυροσβεστικό όχημα δώρισαν στον Δήμο Μεσσήνης οι πυροσβέστες του Ρόιτλινγκεν της Γερμανίας, με πρωτοβουλία του ομογενή Φωτεινού Σαλαμανή, ο οποίος υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της γερμανικής αυτής πόλης κοντά στη Στουτγκάρδη.

Το εν λόγω όχημα, το οποίο θα μεταβιβαστεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και στη συνέχεια θα “χρεωθεί” προς υπηρεσία στο εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεταλιδίου, παρέδωσαν χθες το πρωί στον αρμόδιο για την πολιτική προστασία αντιδήμαρχο Μεσσήνης Κώστα Γεωργακόπουλο, ο ομογενής πυροσβέστης και ο Γερμανός συνάδελφός του Μίκαελ Σουμάχερ, οι οποίοι το έφεραν από τη Γερμανία μέχρι τη Μεσσήνη.

Συγκινημένος ο ομογενής πυροσβέστης αποκάλυψε ότι την αφορμή για την πρωτοβουλία του αυτή του την έδωσε η φιλοξενία που, πριν από τρία χρόνια, παρείχαν ανιδιοτελώς οι άνδρες του κλιμακίου Πεταλιδίου σε μια παρέα Γερμανών μοτοσυκλετιστών που επισκεπτόταν την περιοχή μας και η οποία -ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο- νύχτωσε στο Πεταλίδι όπου στάθηκε αδύνατον να βρει κατάλυμα, προσφεύγοντας στο κλιμάκιο. Ο ομογενής, που ήταν ένα από τα μέλη της παρέας των Γερμανών μοτοσυκλετιστών, πρόσθεσε ότι εντυπωσιάστηκε από τη φιλική στάση των μελών του κλιμακίου και την όλη φιλοξενία, και έθεσε ως σκοπό να τους βοηθήσει στο έργο τους. Ετσι, επιστρέφοντας στη Γερμανία ξεκίνησε την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο -αλλά σε άριστη κατάσταση- πυροσβεστικό όχημα, ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσε πέρυσι το κλιμάκιο του Πεταλιδίου με διάφορα είδη πυροσβεστικού εξοπλισμού.

Με γλαφυρό τρόπο, ο Φ. Σαλαμανής περιέγραψε τη γραφειοκρατική διαδικασία που χρειάστηκε να ακολουθήσει προκειμένου το όχημα να μπορέσει να ταξιδέψει προς την Ελλάδα, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς την ΑΝΕΚ Lines – Superfast Ferries, καθώς και την εταιρεία Euroline του Σταύρου Μπακολιά, για το γεγονός ότι προσέφεραν δωρεάν τη θαλάσσια μεταφορά του οχήματος από την Ιταλία στην Πάτρα. Ευχαριστίες απηύθυνε επίσης τόσο προς το Σύλλογο Γυναικών Πεταλιδίου όσο και προς το Σύλλογο “Το Πεταλίδι”, για τη συνδρομή τους σε όλη τη διαδικασία, ενώ εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τους ομογενείς στη Γερμανία, αλλά και τους Γερμανούς, που συνεισέφεραν οικονομικά για την αγορά του πυροσβεστικού οχήματος.

Την ευχή η φιλία που δημιουργήθηκε να διατηρηθεί, εξέφρασε ο Γερμανός πυροσβέστης Μίκαελ Σουμάχερ, δηλώνοντας ότι στο εξής δεν θα πάψει η επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Πεταλίδι.

Αντίστοιχη βεβαιότητα εξέφρασαν από την πλευρά τους, τόσο ο διοικητής όσο και ο υποδιοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς και

επιπυραγός Θανάσης Κατσαφάδος αντίστοιχα, ενώ ο Χρήστος Καπετανάκης από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεταλιδίου τόνισε στη σημασία του εθελοντισμού και την σπουδαιότητα της διατήρησης αξιών όπως η φιλοξενία.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Κώστας Γεωργακόπουλος, μετέφερε τις ευχαριστίες του Δήμου Μεσσήνης και του δημάρχου Γιώργου Τσώνη προς τους δωρητές για την πράξη τους.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER