Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019 07:32

Καλαμάτα: Με καλούς ρυθμούς συνεχίζεται ο κόμβος στο “Φωτεινή”

Γράφτηκε από τον

 

Με καλούς ρυθμούς συνεχίζεται το έργο του κυκλικού κόμβου στο ξενοδοχείο “Φωτεινή”, στη διασταύρωση Λακωνικής - Ναυυαρίνου και δρόμου της Μάνης, με στόχο να παραδοθεί στην κυκλοφορία πριν τις 20 Ιουλίου, την κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Εργασίες πραγματοποιούνται στη βόρεια και ανατολική πλευρά της Λακωνικής, ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο, ώστε να κατασκευαστεί ο νέος κλάδος του δρόμου, προκειμένου να μετακινηθεί προς τα εκεί η κυκλοφορία και το εργοτάξιο να δουλέψει απέναντι, για να ξεκινήσει και τη δημιουργία του κύκλου.

Ο εργολάβος έχει να εντείνει τις εργασίες του το τελευταίο διάστημα, ώστε να προλάβει την κορύφωση της τουριστικής περιόδου και ο κόμβος να κυκλοφορείται, χωρίς να προκαλεί προβλήματα στην κίνηση από και προς την Καλαμάτα και τη Μάνη, κατά το κρίσιμο διάστημα από τις 20 Ιουλίου έως και μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Το έργο του κόμβου έχει πάει αρκετά πίσω, και ο πιο σημαντικός λόγος είναι η καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών από τον εργολάβο του ΟΤΕ, για τη μετακίνηση των δικτύων.

Να αναφέρουμε ότι ο κυκλικός κόμβος πρόκειται να διαμορφωθεί στην αρχή της συνάντησης  Λακωνικής και η Ναυαρίνου και η διάμετρός του θα είναι 20 μέτρα, έτσι ώστε τα οχήματα απ’ όλες τις κατευθύνσεις να κόβουν ταχύτητα.

Με το έργο δημιουργούνται πεζοδρόμια πλάτους 2,5 μέτρων και ασφαλής είσοδος - έξοδος στο “Φωτεινή”.

Το έργο, που το επιβλέπει η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, έχει ανάδοχο την κοινοπραξία Αφοι Παναγιωτόπουλοι Ο.Ε. - Μαρία Αναστασοπούλου και υλοποιείται με έκπτωση 47,26%.

Γ.Σ.