Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 19:11

Σειρά δράσεων και εκδηλώσεων από το ΚΕΘΕΑ στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σειρά δράσεων και εκδηλώσεων από το ΚΕΘΕΑ στην Καλαμάτα

 

Σειρά δράσεων και εκδηλώσεων μέχρι και τις 30 Ιουνίου προγραμματίζει στην Καλαμάτα το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ «Κύτταρο – Οξυγόνο», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, που έχει οριστεί στις 26 Ιουνίου κάθε χρόνου.

Στόχος, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, δεν είναι άλλος παρά η ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στο πρόβλημα των ναρκωτικών.

Ετσι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διοργανώνεται στην Καλαμάτα, μέχρι και τις 30 του μήνα, ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Αποτυπώματα”, στην οποία τα μέλη των προγραμμάτων απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ «Κύτταρο» και ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» παρουσιάζουν τις φωτογραφίες τους. Η έκθεση φιλοξενείται στο Καλλιτεχνικό Στέκι (οδός Μπενάκη 18-12), στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας και λειτουργεί καθημερινά από τις 7 έως τις 10.30 μ.μ.

Εξ άλλου, αύριο Τετάρτη 26 Ιουνίου, στο λιμάνι της Καλαμάτας θα λειτουργήσει από τις 7 έως τις 10 μ.μ. περίπτερο από το οποίο θα γίνεται διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, ενώ μέλη του θεραπευτικού προσωπικού και των μελών του προγράμματος θα ενημερώνουν σχετικά με το πρόβλημα των εξαρτήσεων και την αντιμετώπισή του.

Επίσης, σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα, στη Δημοτική “Μπρίσκειο” Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, θα γίνει ομιλία με θέμα τις εξαρτήσεις, την οποία συνδιοργανώνουν το ΚΕΘΕΑ «Κύτταρο», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και το Κέντρο Πρόληψης Μεσσηνίας.

Ακόμα, το ερχόμενο Σάββατο 29 Ιουνίου θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας και του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο.

Τέλος, την Κυριακή 30 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας -με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας- διοργανώνει αγώνα δρόμου και περπατήματος 5 χιλιομέτρων, στο Ιστορικό Κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Καταλήγοντας η ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι “το ΚΕΘΕΑ «Κύτταρο – Οξυγόνο» λειτουργεί στην Καλαμάτα από τον Μάιο του 2009, οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, χωρίς τη χρήση υποκατάστατων ουσιών, και η συμμετοχή των ενδιαφερομένων σε όλες τις δράσεις του είναι εθελοντική”. Οι ενδιαφερόμενοι για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του ΚΕΘΕΑ στο τηλέφωνο 27210 87356 ή στο info@kethea-kyttaro.gr”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER