Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019 08:29

Χωρίς κλιματισμό το Διοικητήριο στην Καλαμάτα!

Γράφτηκε από τον

Σε τριτοκοσμικές συνθήκες, σαν να βρίσκονται σε σάουνα, εργάζονται οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στο Διοικητήριο, καθώς δεν λειτουργεί ο κλιματισμός στα περισσότερα γραφεία.

Το σύστημα κλιματισμού είναι παλιό και προβληματικό, όπως απαρχαιωμένο και ενεργοβόρο είναι το τεράστιο κτήριο του Διοικητηρίου, που θέλει ανακατασκευή.

Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή εικόνα στο 2ο όροφο, στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, όπου  γεωπόνοι είχαν βγει στο διάδρομο για να δροσιστούν. Η κατάσταση στα γραφεία τους, στην ανατολική πλευρά, ήταν ανυπόφορη λόγω της ζέστης.

“Σκάσαμε, δεν μπορούμε να δουλέψουμε” μας είπε χαρακτηριστικά γεωπόνος. Και μας έδειξαν τους ανεμιστήρες που έχουν βάλει στα γραφεία τους για να αντέξουν τη ζέστη και να δουλέψουν.

“Είναι γνωστό το πρόβλημα, δεν το θίγουμε πρώτη φορά”, είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Θανάσης Αθανασόπουλος. Παρατήρησε πως “είναι προβληματικό το σύστημα κλιματισμού. Λειτουργούν λίγες μονάδες, που δεν μπορούν να δώσουν ψύξη σε όλα τα γραφεία. Θέλουν επισκευή”. Σημείωσε μάλιστα ότι “θέλει αλλαγή όλο το σύστημα, το κτήριο του Διοικητηρίου που χρειάζεται ανακατασκευή, για να μην είναι ενεργοβόρο”.

Ο πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι πολλοί συνάδελφοί του έχουν φέρει ανεμιστήρες, “ιδιαίτερα στην ανατολική πλευρά που τη χτυπάει ο ήλιος, όπου πρέπει να κλείσεις τις γρίλιες και να βάλεις τον ανεμιστήρα”.

Επίσης, μας ενημέρωσε ότι χρήματα για την επισκευή των μονάδων κλιματισμού υπάρχουν τώρα, αλλά υπάρχει το πρόβλημα της γραφειοκρατίας και της μεταφοράς που απαιτείται να γίνει στην Αθήνα, για να επισκευαστούν.

Ο κ. Αθανασόπουλος ζήτησε συνολική ανακατασκευή του Διοικητηρίου με ένταξή του σε πρόγραμμα όπως το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» ή εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, και σημείωσε: “Δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία ότι το Διοικητήριο είναι στα... ορφανά κτήρια (δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκει)”.

Γ.Σ.