Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 17:03

“Ευτυχία” ονομάστηκε το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
“Ευτυχία” ονομάστηκε το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας

 

"Και το όνομα αυτού... Ευτυχία!": Ετσι ονομάστηκε το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας, από τα αρχικά Ενημέρωση - Υποστήριξη - Τεχνική - Υπομονή - Χαρά - Ισότητα - Αλληλεγγύη.

Αφορμή για τα... βαφτίσια του κέντρου στάθηκε ο εορτασμός για τα 10 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του. Οπότε, όπως λέει μιλώντας στην "Ε" ο διοικητικά υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας Κώστας Σαραβελάκης την Παρασκευή έκαναν γενέθλια και βαφτίσια μαζί στο χώρο του κέντρου στις Εργατικές Κατοικίες Ασύλου.

Με αφορμή λοιπόν τα 10 χρόνια λειτουργίας, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας προχώρησε στην ονοματοδοσία του Κέντρου Ημέρας με μια πιο σύντομη ονομασία. Στόχος εξαρχής του πρότζεκτ ήταν να προσδιορίζει και να χαρακτηρίζει το έργο, τα συναισθήματα και την προσφορά του Κέντρου στα παιδιά και τους εφήβους με αυτισμό, αλλά και την τοπική κοινωνία.

 

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΟ “ΕΥΤΥΧΙΑ”

Το όνομα του Κέντρου Ημέρας προέκυψε μετά από δημόσια διαδικασία ψηφοφορίας. "Ξεκίνησε ως ένα πρότζεκτ του κέντρου πριν δύο μήνες και στο διάστημα αυτό δώσαμε τρεις εβδομάδες χρόνο σε κόσμο να προτείνει ονόματα", λέει ο διοικητικά υπεύθυνος για τον τρόπο επιλογής. Μάλιστα προτάθηκαν πάνω από 55 ονόματα, ενώ μια επιτροπή επέλεξε, μεταξύ άλλων, για την πρωτοτυπία τους τα 6 από αυτά: Αυτενέργεια, Αυτ-είμαστε, Ευτυχία, Η αυλή των ονείρων, Θαυμαστός κόσμος, Φάσμα Ζωής. Μπήκαν λοιπόν σε διαδικασία ψηφοφορίας μέσω Facebook και βγήκε πρώτο σε προτιμήσεις το "Ευτυχία".

 

ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009 και τα παιδιά παρακολουθούν δωρεάν. Πλέον λειτουργεί με 34 παιδιά και εφήβους, από την ηλικία της πρώιμης παρέμβασης (2,5 ετών) έως και 18 ετών. Οι υπηρεσίες που παρέχει το κέντρο στοχεύουν όχι μόνο στο θεραπευτικό κομμάτι, αλλά και στη συμβουλευτική καθοδήγηση και εκπαίδευση των γονιών. Ενα σημαντικό κομμάτι στη δουλειά του Κέντρου Ημέρας είναι η ψυχοεκπαίδευση και υποστήριξη της οικογένειας, όπως βασικό είναι μέσα από διάφορες δράσεις ενσωμάτωσης να βγουν προς τα έξω επιτυγχάνοντας την ευαισθητοποίηση της κοινότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο "Ευτυχία" είναι ένα από τα πρώτα εξειδικευμένα Κέντρα Ημέρας για αυτισμό στην Ελλάδα και το πρώτο και μοναδικό στην Πελοπόννησο, στο οποίο έχουν δεχθεί και δέχονται θεραπευτική παρέμβαση εντελώς δωρεάν παιδιά και έφηβοι, ηλικίας από 2,5 έως 18 ετών.

Την ευθύνη λειτουργίας του έχει ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας και ελέγχεται από τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγείας.

Ν.Κ.


NEWSLETTER