Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 16:46

Καλαμάτα: Προφυλακίστηκαν δύο Τούρκοι για διακίνηση μεταναστών

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Προφυλακίστηκαν δύο Τούρκοι για διακίνηση μεταναστών

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους χθες στον ανακριτή Καλαμάτας οι δύο Τούρκοι φερόμενοι ως διακινητές των 55 μεταναστών, μεταξύ των οποίων 7 παιδιά, οι οποίοι διασώθηκαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου από δεξαμενόπλοιο 84 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου.

Οι μετανάστες ταξίδευαν επί τρεις ημέρες στη θάλασσα και κάποιος κάλεσε σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112. Στην περιοχή επικρατούσε θαλασσοταραχή και το σκάφος που τους μετέφερε από ακτή της Αττικής στην Ιταλία έμεινε ακυβέρνητο και κινδύνευαν. Από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής κινητοποιήθηκαν παραπλέοντα πλοία και πλωτά του Σώματος, μεταξύ αυτών και της Καλαμάτας.

Μετά τη διάσωσή τους οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση που διεξήγαγε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, οι δύο Τούρκοι, ένας 39χρονος και ένας 20χρονος, ήταν οι χειριστές του σκάφους.

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν την Κυριακή στην εισαγγελέα η οποία άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράνομη μεταφορά μεταναστών και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν χθες.

Ν.Κ.


NEWSLETTER