Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 09:27

Καλαμάτα: Ζητείται σεβασμός προς τα Seatrac! (Βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Σε παιχνίδι ή κάθισμα έχουν μετατρέψει κάποιοι λουόμενοι στην παραλία της Καλαμάτας τις εγκαταστάσεις που βοηθούν την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα για άτομα με κινητικές δυσκολίες (Seatrac), έναντι του Ιερού Ναού Ανάστασης και στο τέρμα της οδού Ναυαρίνου, πλησίον του ξενοδοχείου Filoxenia.

Όπως τόνισε στην web tv της εφημερίδας Ελευθερία ο Μανώλης Χαλούλος, ένα άτομο με παραπληγία που προσπαθεί καθημερινά να υποδεικνύει τα αυτονόητα στους υπόλοιπους, "ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά χρησιμοποιούν τις ράγες πρόσβασης στη θάλασσα ως εξέδρα για βουτιές, με αποτέλεσμα να προκαλούνται βλάβες και δυσλειτουργίες στον μηχανισμό και κατ’ επέκταση προβλήματα στην εξυπηρέτηση όσων πραγματικά χρειάζονται το Seatrac για να μπουν στη θάλασσα. Προφανώς το όλο φαινόμενο δεν είναι ευθύνη των παιδιών, αλλά των γονέων τους που δεν προβαίνουν σε σχετικές παρατηρήσεις. 

Επιπλέον, δεν είναι λίγοι οι λουόμενοι που χρησιμοποιούν τα Seatrac ως παγκάκια αλλά και για να τοποθετήσουν τα πράγματα τους" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμπερασματικά η μόρφωση ενός ανθρώπου δεν επιβεβαιώνεται μέσα από τον αριθμό των πτυχίων του, ούτε από την κοινωνική του τάξη.

Η έλλειψη παιδείας, κατανόησης και αντίληψης είναι θέμα κοινωνίας και σίγουρα σε αυτούς τους τομείς πολλοί εκ των πραγμάτων μένουν... μετεξεταστέοι.