Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 19:33

Κυπαρισσία: Αναδείχθηκαν οι αρνητικές επιπτώσεις εξόρυξης υδρογονανθράκων

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Κυπαρισσία: Αναδείχθηκαν οι αρνητικές επιπτώσεις εξόρυξης υδρογονανθράκων

Ενημερωτική εκδήλωση - συζήτηση για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα και τον Κυπαρισσιακό Κόλπο διοργανώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία από την Πρωτοβουλία Τριφυλίας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων “SOS Κυπαρισσιακός”.

Στην εκδήλωση επισημάνθηκαν οι αρνητικές επιπτώσεις που θα υπάρχουν για την περιοχή, όπως και οι αρνητικές επιπτώσεις που υπάρχουν γενικά για το περιβάλλον από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εκ μέρους της πρωτοβουλίας πολιτών σύντομη εισήγηση έκανε η Ιουλία Μαρίνη, ενώ για το νομικό πλαίσιο που διέπει τις επιχειρήσεις της εξορυκτικής βιομηχανίας μίλησε η Θεοδότα Νάντσου επικεφαλής πολιτικής WWF Ελλάς. Τέλος, στην οργάνωση των πρωτοβουλιών και του αντιεξορυκτικού κινήματος αναφέρθηκε ο Μιχάλης Μαραγκάκης γεωλόγος, εκπαιδευτικός και μέλος της Κίνησης Πολιτών Λευκάδας ενάντια στις εξορύξεις.
Επίσης προβλήθηκε σχετικό βίντεο και έγινε συζήτηση με το κοινό.

Κ.Μπ.

Σχόλια  

0 # Αλεξάνδρα Σκορδάκη 16-07-2019 20:05
Αν κάποιοι είναι αρνητικοί στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων , δεκτό. Πρέπει όμως να προτείνουν εναλλακτικές λύσεις ικανοποιητικές και να αποδείξουν στην πράξη ότι μπορούμε να ζήσουμε σήμερα και χωρίς τα αντίστοιχα καύσιμα. Π.χ. αν έχουν αυτοκίνητα, πώς κινούνται αυτά; Η άρνηση δεν φτάνει, χρειάζεται και θετική πρόταση.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER