Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 12:12

Η τοπική κουζίνα του Μαράθου σ' ένα βιβλίο

Γράφτηκε από την
Η τοπική κουζίνα του Μαράθου σ' ένα βιβλίο

Η αυθεντική τοπική κουζίνα του Μαράθου συγκεντρώθηκε σε ένα βιβλίο και πλέον τυπωμένο σε δύο γλώσσες ελληνικά και αγγλικά ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Οι γεύσεις κατακλύζουν το βιβλίο με συνταγές αυθεντικές που έχουν διατηρηθεί από τις γυναίκες του χωριού και την πρωτοβουλία πήρε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου σημειώνεται «Άλλος ένας στόχος του Συλλόγου μας επετεύχθη. Ένα μοναδικό πολιτιστικό κειμήλιο του χωριού μας, η αυθεντική τοπική μας κουζίνα. Η γαστρονομική ταυτότητα του Μαράθου που θα ταξιδέψει παντού. Όλοι θα πάρουν μια γεύση από Μάραθο. Σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά. 
Ως πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου θα ήθελα να ευχαριστήσω τα διοικητικά συμβούλια του Συλλόγου (προηγούμενο και σημερινό) που στήριξαν την ιδέα και με εμπιστεύθηκαν. Έπειτα, τις γυναίκες του χωριού μας που με τη φιλοξενία, την ευγένειά τους και φυσικά την εκπληκτική μαγειρική τους, γέμισαν τις σελίδες αυτού του βιβλίου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη φωτογράφο και μέλος του Συλλόγου μας κα Klaudia Delmer, στον καλλιτέχνη γραφίστα μας Λαυρέντη ΧωραΪτη, στους χορηγούς μας και ένα τεράστιο ευχαριστώ στον τυπογράφο μας κ. Κώστα Σκηνιώτη Kambili Advertising για τη γενναιοδωρία του και την επαγγελματική του συνέπεια.
Το βιβλίο διατίθεται από χθες στην έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθόπολης (παλιό Δημοτικό σχολείο Μαράθου) καθημερινά κατά τη διάρκεια της Εκθεσης φωτογραφίας με θέμα "Ο Τόπος μας" από τις 20.00 - 24.00.»

 

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER