Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 12:35

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή του Ακόβου Μεγαλόπολης

Γράφτηκε από την

Καλή εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 8 σήμερα το πρωί σε δασική έκταση 5 χλμ. δυτικά της κοινότητας Ακόβου Μεγαλόπολης, στα όρια της Αρκαδίας με τη Μεσσηνία, σε μια περιοχή γνωστή στους ντόπιους και ως "Aρφαρέικο βουνό".

Οπως αναφέρουν πυροσβεστικές πηγές η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και οι συνθήκες στην περιοχή είναι τέτοιες που δεν προβληματίζουν τους πυροσβέστες. 

Βέβαια, η φωτιά ξεκίνησε σε ένα σημείο χωρίς εύκολη πρόσβαση γι' αυτό και χρειάστηκε να σταλεί μπουλντόζα από το Δήμο Μεγαλόπολης. Στο σημείο για την κατάσβεσή της έσπευσαν 12 οχήματα με 24 πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης, μια υδροφόρα του οικείου δήμου καθώς και πεζοπόρο τμήμα 12 ατόμων από την Τρίπολη.

Λόγω της δύσκολης πρόσβασης στο σημείο για τα πυροσβεστικά οχήματα (ο χωματόδρομος σταματούσε στα 200 - 300 μέτρα από εκεί που έκαιγε), σημαντική υπήρξε η συμβολή από αέρα των 3 PZL της Καλαμάτας και των 2 PZL της Τρίπολης που έκαναν ρίψεις νερού. 

Επικεφαλής στην επιχείρηση κατάσβεσης είναι ο διοικητής της ΠΥ Τρίπολης πύραρχος Θανάσης Κολυβήρας και ο υποδιοικητής της ΠΥ Μεγαλόπολης υποπυραγός Γιώργος Παπαδόπουλος.

(Φωτογραφία αρχείου)