Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 20:04

Διαμαρτυρίες γιατί δεν λειτουργεί η πισίνα του ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Διαμαρτυρίες δέχτηκε η "Ε" από γονείς επειδή δεν λειτουργεί η πισίνα φυσικοθεραπείας του Κέντρου Φυσικής Αποκατάστασης και Ψυχοκοινωνικής Στήριξης-ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας.

Βέβαια, αυτό δεν είναι κάτι το καινούργιο καθώς η πισίνα δεν λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια -ενώ και μια υπόσχεση το Νοέμβριο του 2014, για να βρεθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα ώστε να συντηρηθεί και να επαναλειτουργήσει, δεν είχε αντίκρισμα.

Ετσι, φτάσαμε στο 2019 και τον περασμένο Ιούνιο ο Γιώργος Μπέζος διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας (το ΚΕΦΙΑΠ αποτελεί διατομεακό του τμήμα) ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το αποθεματικό του υπουργείου Υγείας του ποσού των 150.000 ευρώ για παρεμβάσεις στο κτήριο του ΚΕΦΙΑΠ. Στις εργασίες αυτές συμπεριλαμβάνεται και επισκευή στα ηλεκτρομηχανολογικά ώστε να λειτουργήσει ξανά η πισίνα φυσικοθεραπείας.

Χθες, η "Ε" επικοινώνησε με το Νοσοκομείο Καλαμάτας για να μάθει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαγωνιστική διαδικασία και περιμένουμε την απάντηση.

Εν τω μεταξύ, οι γονείς οι οποίοι έχουν δει θεαματική βελτίωση στα παιδιά τους από την επαφή με το νερό, μας είπαν πως μια διέξοδος ήταν γι' αυτούς η μικρή πισίνα στο Κολυμβητήριο Καλαμάτας, αλλά και αυτή αναγκαστικά θα κλείσει (όπως και το Κολυμβητήριο άλλωστε) για τον Αύγουστο, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης -καθώς δεν μπορούν άλλη εποχή γιατί χρησιμοποιείται κυρίως από αθλητικούς συλλόγους, που δραστηριοποιούνται στο χώρο όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στο ΚΕΦΙΑΠ απευθύνονται ασθενείς που πάσχουν από παθήσεις του μυϊκού, νευρικού, κυκλοφορικού, ερειστικού και αναπνευστικού συστήματος, άτομα με αναπηρία όλων των ηλικιών, καθώς και οι οικογένειές τους.

Ν.Κ.