Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 16:27

Συμπόσιο για την Κύπρο στη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από την
Συμπόσιο για την Κύπρο στη Μεγαλόπολη

Το 1ο Συμπόσιο Μεγαλόπολης με θέμα "Κύπρος 1974 - 45 χρόνια ζωντανές μνήμες" διοργανώνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Αυγούστου ο Δήμος Μεγαλόπολης με τη συμμετοχή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το συμπόσιο, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, είναι αφιερωμένο στους με καταγωγή από την Πελοπόννησο πολεμιστές ΕΛΔΥΚ και στους αγνοούμενους του πολέμου του 1974 στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο του συμποσίου θα λειτουργήσει έκθεση, ενώ θα γίνουν προβολές καθώς και εισηγήσεις καθηγητών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σχετικά με τα γεγονότα της Κύπρου και επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες πολεμιστές ΕΛΔΥΚ και τους αγνοούμενους αγωνιστές της Κύπρου. Το διήμερο συμπόσιο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το μεσημέρι, με απόδοση τιμής στους παρευρισκόμενους πολεμιστές ΕΛΔΥΚ.

Επιστημονική επιμελήτρια του συμποσίου είναι η Θεοδώρα Σπανού, ερευνήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας και Νεότερης Ιστορίας, υποψήφια διδάκτωρ Κοινωνικής Λαογραφίας.


NEWSLETTER