Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 08:02

Καλαμάτα: Νέα άφιξη μεταναστών τα ξημερώματα - Αναζητούνται οι χειριστές του σκάφους (φωτο)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Νέα άφιξη μεταναστών τα ξημερώματα - Αναζητούνται οι χειριστές του σκάφους (φωτο)

Λίγο μετά τις 2.30 το πρωί έφτασαν στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας οι 45 μετανάστες οι οποίοι είχαν εντοπιστεί χθες πρωινές ώρες 50 ν.μ. νότια της Καλαμάτας.

Μεταξύ τους βρίσκονται μικρά παιδιά και γυναίκες ενώ οι περισσότεροι δηλώνουν Ιρακινοί κουρδικής καταγωγής. Εν τω μεταξύ αγνοούνται οι δύο χειριστές του σκάφους, καθώς φαίνεται ότι έπεσαν στη θάλασσα για να μην τους συλλάβουν οι λιμενικοί. Η μεγάλη καθυστέρηση στην άφιξή τους οφείλεται άλλωστε στο ότι οι Ουκρανοί χειριστές του ιστιοφόρου το οποίο τους μετέφερε αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις του πληρώματος του πλωτού περιπολικού της Καλαμάτας, κάνοντας επί αρκετές ώρες ελιγμούς για να ξεφύγουν.

Ετσι κοντά στο Βενέτικο χρειάστηκε να συνδράμουν στο πλωτό της Καλαμάτας, το περιπολικό σκάφος της Πύλου και σκάφος της ΟΑΚ 4×4 Μεσσηνίας, που ξεκίνησε με κλιμάκιο λιμενικών με επικεφαλής το λιμενάρχη Καλαμάτας από το λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Κι αφού οι χειριστές του ιστιοπλοικού ακολούθησαν, στη διαδρομή προς Καλαμάτα εκμεταλλεύτηκαν ότι οι μετανάστες ήταν όλοι όρθιοι στην πλώρη και τους έκρυβαν από τους λιμενικούς, και κατάφεραν και γλίστρησαν στη θάλασσα.

Ηδη από τις πρώτες ώρες άφιξης των μεταναστών στο λιμάνι ξεκίνησαν αναζητήσεις από στεριάς μαζί με την Αστυνομία, ενώ οι έρευνες επικεντρώθηκαν γύρω από την περιοχή της Κορώνης, οπότε θεωρείται πιο πιθανό να έπεσαν στο νερό. Ερευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων ξεκίνησαν και από τη θάλασσα.


NEWSLETTER