Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 10:11

Μεσσηνία: Στο Γενικό Χημείο του Κράτους το νερό της Ασπροπουλιάς

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Στο Γενικό Χημείο του Κράτους το νερό της Ασπροπουλιάς

 

Δείγματα πόσιμου νερού από την Ασπροπουλιά θα εξεταστούν από το Γενικό Χημείο του Κράτους, την υπηρεσία της Μεσσηνίας και από ειδικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αυτό αποφασίστηκε χθες σε επίσκεψη του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα στο χωριό, για να διαπιστωθεί οριστικά ότι το νερό είναι κατάλληλο για πόση και πού οφείλεται η οσμή που αναδίδει εδώ και αρκετό καιρό και σε άλλα χωριά της περιοχής (Αριοχώρι, Αλώνια, Ανεμόμυλο, Πλατύ κ.α.).

Ο κ. Νίκας βρέθηκε στην Ασπροπουλιά μαζί με τους προέδρους των κοινοτήτων της περιοχής και τη διευθύντρια του Γενικού Χημείου του Κράτους στην Καλαμάτα Ειρήνη Μεϊμετέα. Σε δήλωσή του παρατήρησε ότι “φαίνεται να μην υπάρχει πρόβλημα σοβαρό, ενδεχομένως να οφείλεται σε κάποιες γεωτρήσεις” κι επεσήμανε: “Μια οσμή υπάρχει -δεν έχουν τρελαθεί οι κάτοικοι- και μάλιστα την διαπιστώσαμε σε βρύσες που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί από το πρωί. Εχει μια οσμή βαλτόνερου περίπου”. Ανέφερε ότι “ήταν και η υπάλληλος της ΔΕΥΑΚ που κάνει τις χημικές αναλύσεις, οι οποίες δεν έχουν δείξει μέχρι τώρα κάτι”. Ενημέρωσε πως “πήρε τα δείγματα η διευθύντρια, θα τα εξετάσει η ίδια και θα τα στείλει και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που υπάρχει ένα ειδικό εργαστήριο και θα ενταθούν οι έλεγχοι” και πρόσθεσε: “Για κάποιους λόγους θα στείλουμε και μερικές παλέτες με νερό στην περιοχή της Ασπροπουλιάς για κάποιους κατοίκους που θα ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν. Πάντως, φαίνεται καταρχήν να μην υπάρχει κάποιο ζήτημα σοβαρό”.

Απαντώντας σε ερώτησή μας, ο κ. Νίκας είπε ότι “ενδεχομένως κάποια γεώτρηση, καλοκαίρι, Αύγουστο είμαστε, να έχει φθάσει στα όριά της και να τραβάει νερό που δεν είναι και κατάλληλο, να είναι λασπόνερα. Ολα αυτά είναι εικασίες, θα ελεγχθούν, έχουν γίνει 3 - 4 αναλύσεις μέχρι τώρα από τη ΔΕΥΑΚ και για να ησυχάσει ο κόσμος πήρα και τη διευθύντρια. Πήρε δείγματα, θα δώσει γρήγορα την πρώτη προσέγγιση η ίδια και στέλνονται σήμερα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για να έχουμε την οριστική χημική ανάλυση”.

Τέλος, ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι υπάρχουν γεωτρήσεις που ενισχύουν το δίκτυο ύδρευσης των χωριών της περιοχής.

Γ.Σ.


NEWSLETTER