Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 14:50

Ανησυχούν για το προαύλιο σχολείου στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον
Ανησυχούν για το προαύλιο σχολείου στους Γαργαλιάνους

Την αγωνία και τη διαμαρτυρία του εκφράζει το σχολικό συμβούλιο του 2ου Δημοτικού και 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων, σχετικά με την πρόοδο των εργασιών στο προαύλιο του δημοτικού.

Οπως επισημαίνουν, οι εργασίες κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς, καθώς το έργο ήταν να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι και από το δήμο δεν υπάρχει ενημέρωση.

Σε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας μετά από συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου προς το δήμαρχο Τριφυλίας, την οποία κοινοποιούν προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Πελοποννήσου, τον διευθυντή Π.Ε. Ν. Μεσσηνίας, τον αντιδήμαρχο Παιδείας, τον πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, τον πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Π.Ε.Τριφυλίας, τον αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και τον προϊστάμενο Τεχνικής Υπηρεσίας, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Σήμερα 7/8/2019 πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σχολικό συμβούλιο με βασικό θέμα την αποπεράτωση των εργασιών στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων. Αν και είχαν προσκληθεί οι αρμόδιοι εκπρόσωποι του Δήμου Τριφυλίας (αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων και αντιδήμαρχος Παιδείας) δεν παρευρέθηκε κανείς. Το ενδιαφέρον ωστόσο των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολικού συγκροτήματος 2ου Δημοτικού - 1ου Νηπιαγωγείου καθώς και των γονέων ήταν μεγάλο, όπως και η απογοήτευσή τους με την απουσία του δήμου και μιας επίσημης απάντησης. Με την παρούσα επιστολή μας σας επισημαίνουμε και σας ενημερώνουμε για τα εξής: Η ημερομηνία παράδοσης του έργου έχει παρέλθει από τις 5/7/2019, σύμφωνα με την με αρ. 19SYMV004433096 σύμβαση και το έργο παραμένει ανολοκλήρωτο, καθώς οι εργασίες γίνονται με εξαιρετικά βραδείς ρυθμούς, ενώ θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για το αν και πότε θα ολοκληρωθεί. Αντίθετα ο επιβλέπων μηχανικός της Τ.Υ. του Δήμου Τριφυλίας μας παρέπεμψε στον εργολάβο, ο οποίος με τη σειρά του υποσχέθηκε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο. Γενικά, η ενημέρωση από το δήμο ήταν προφορική και αόριστη. Τα μέλη του σχολικού συμβουλίου αποφασίσαμε ομόφωνα να μην γίνουν εργασίες με την έναρξη του σχολικού έτους 2019-20 για όλους τους λόγους που αναφέρονται στην με αρ. πρωτ. 141/5-7-2019 επιστολή της διεύθυνσης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων, την οποία έχετε όλοι λάβει. Υπενθυμίζουμε ότι οι λόγοι αφορούν κυρίως στην ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, βοηθητικού προσωπικού και γενικότερα κάθε επισκέπτη, όπως και στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων του συγκροτήματος. Ζητάμε άμεσα μια υπεύθυνη έγγραφη απάντηση για την πορεία των εργασιών, καθώς η αγωνία και η αγανάκτηση όλων μας κορυφώνεται, μια που η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι προ των πυλών. Οφείλουμε όλοι, ο καθένας από τη θέση ευθύνης του, να έχουμε εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον για τους μαθητές μας και γενικότερα για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολικού συγκροτήματος».
Τα μέλη του σχολικού συμβουλίου που υπογράφουν την επιστολή είναι: Σαλάτα Ελευθερία διευθύντρια 2ου Δημοτικού. Τεριζάκη Γαρυφαλιά προϊσταμένη 1ου Νηπιαγωγείου. Δημόπουλος Νικόλαος υποδιευθυντής 2ου Δημοτικού. Κορωνιού Μαρία δασκάλα. Κοκκώνη Ελένη δασκάλα. Αναστασοπούλου Αγγελική δασκάλα. Σκουτέρη Παναγιώτα νηπιαγωγός. Χρυσανθακόπουλος Ανδρέας δάσκαλος. Τασουλή Σταυρούλα δασκάλα. Ανδρώνη Μαρία-Μαγδαληνή δασκάλα. Οικονόμου Δήμητρα δασκάλα. Κούμπλα Μαρίνα δασκάλα. Παπαχριστοφίλου Αικατερίνη δασκάλα. Κουρτεσάκη Παναγιώτα εκπαιδευτικός Αγγλικών. Τσιτσοπούλου Σωτηρία εκπαιδευτικός Γαλλικών. Κοκκαλιάρης Φωκίων πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Μπουλουλής Κώστας γονέας. Καραμάν Γκαλίνα γονέας. Καναβός Κώστας γονέας.

 

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER