Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 17:06

Δυσφορία της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος: Επιφυλακή στη Μεσσηνία και συνδρομή σε κατάσβεση στην Ελαφόνησο

Γράφτηκε από την
Δυσφορία της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος: Επιφυλακή στη Μεσσηνία και συνδρομή σε κατάσβεση στην Ελαφόνησο

Ενώ για δύο ημέρες, το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Μεσσηνία βρέθηκε σε κατάσταση υψηλής επικινδυνότητας όσον αφορά το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιών, το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής παρ’ όλα αυτά απέσπασε οχήματα και άνδρες της υπηρεσίας από το νομό μας για να συνδράμουν στην κατάσβεση της επικίνδυνης πυρκαγιάς στην Ελαφόνησο.

Την επισήμανση αυτή κάνει η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας σε ανακοίνωσή της, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως “δεν κρίνει οιαδήποτε απόφαση των διοικούντων το Σώμα, ούτε τους υποδεικνύει τον τρόπο διοίκησης” και εκφράζει την εκτίμηση πως “σε τέτοιες πρωτόγνωρες καταστάσεις θα ήταν θετικό για όλους να σταθμίζονται και να λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν όλοι οι παράγοντες και παράμετροι τόσο σε τοπικό, όσο και σε γενικότερο επίπεδο, με σκοπό πάντα την προστασία του κοινωνικού συνόλου”.

Αναλυτικά, η Ενωση στην ανακοίνωσή της τονίζει: “Οι ανάγκες για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς, που ξεκίνησε την 10 Αυγούστου στην Ελαφόνησο είχαν σαν αποτέλεσμα την αποστολή από τον νομό μας πεζοπόρου τμήματος καθώς και υπηρεσιακών οχημάτων, παρόλο που την ίδια ημέρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ανακοινώσει στάδιο επικινδυνότητας βαθμού 5 για συγκεκριμένους νομούς, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο δικός μας. Το γεγονός αυτό έχει να επαναληφθεί από το 2012. Ο συνδυασμός της επιχειρησιακής μείωσης του έμψυχου δυναμικού και του στόλου των οχημάτων του νομού μας, σε συνδυασμό με τον ύψιστο κίνδυνο πυρκαγιάς που επίσημα έχει ανακοινωθεί από την πολιτεία, δημιουργεί κινδύνους μειωμένης επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας των δυνάμεων που έχουν απομείνει και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε συμβάν υπό τέτοιες πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες. Η Ενωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας δεν κρίνει οιαδήποτε απόφαση των διοικούντων το Σώμα, ούτε τους υποδεικνύει τον τρόπο διοίκησης, πιστεύουμε όμως ότι σε τέτοιες πρωτόγνωρες καταστάσεις θα ήταν θετικό για όλους να σταθμίζονται και να λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν όλοι οι παράγοντες και παράμετροι, τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικότερο επίπεδο, με σκοπό πάντα την προστασία του κοινωνικού συνόλου”.


NEWSLETTER