Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 17:27

Εξωτικά πουλιά σε πίλαρ στην Παραλία της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Εξωτικά πουλιά σε πίλαρ στην Παραλία της Καλαμάτας

 

 

Ενα πίλαρ στην Παραλία Καλαμάτας, απέναντι από το Λιμεναρχείο, ομόρφυνε με... εξωτικά πουλιά, μέσω νέας εικαστικής παρέμβασης, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του δήμου.

Τα πίλαρ, σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, δηλαδή οι ειδικές μεταλλικές κατασκευές για τον έλεγχο των δημοτικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε διάφορα σημεία της πόλης, έχουν ουδέτερο χρωματισμό και “μεταμορφώνονται” με παρεμβάσεις εικαστικών καλλιτεχνών.

Υπενθυμίζεται πως ο Εικαστικός Τομέας της “Φάρις”, εμπνεόμενος από αντίστοιχες δράσεις και άλλων δήμων της χώρας μας και του εξωτερικού, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες για τη δημιουργία έργων στο δημόσιο χώρο της πόλης, αξιοποιώντας την επιφάνεια αυτών των μεταλλικών κατασκευών, που βρίσκονται στην περιοχή του κέντρου της Καλαμάτας και της παραλιακής οδού Ναυαρίνου. Κάθε επιλεγμένος καλλιτέχνης, έχοντας στη διάθεσή του υλικά που επιθυμεί και του παρέχει ο δήμος, έχει την ευκαιρία να αναπτύξει το έργο του στα γκρίζα μεταλλικά κουτιά.
Η δράση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Ο δήμος θα προστατεύσει τα έργα με διαφανές υλικό αντι–γκράφιτι.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER