Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019 20:54

Συνεχίζει την πορεία της από το 1992 η “Οδός Αρκαδίας”

Γράφτηκε από την

 

Την πορεία της στο δύσκολο χώρο της ενημέρωσης συνεχίζει από το 1992 η εφημερίδα “Οδός Αρκαδίας”.

Με έδρα την Τρίπολη και στόχο ... να “συμφιλιώσει το μηδέν και το άπειρο” όπως αναφέρει στο εξώφυλλό της (Καρυωτάκης), φιλοξενεί θέματα από την τοπική καθημερινότητα, που ενδιαφέρουν τους κατοίκους της Αρκαδίας - και όχι μόνο.

Ο διευθυντής Νίκος Γαργαλιώνης στο πρόσφατο φύλλο, αυτό του Αυγούστου 2019, αναδεικνύει θέματα με ιστορικό και λαογραφικό ενδιαφέρον (Μουσείο Αγώνα Τρίπολης, Μαλλιαροπούλειο), αλλά και κείμενα που σχετίζονται με τον πολιτισμό (αφιέρωμα στους Κώστα Τουρνά και Σταύρο Τσιώλη). Η εφημερίδα με σεβασμό στη μνήμη τους, αποτίει επίσης φόρο τιμής σε ανθρώπους που πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή, όπως στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Η “Οδός Αρκαδίας” αναπολεί στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος και με χιούμορ εξηγεί το συμβολισμό από παλιές φωτογραφίες, όπως από αυτή με το “σκαραβαίο” του Δεσπότη!

Στις 32 σελίδες του εντύπου, ο αναγνώστης θα διαβάσει ακόμη ενδιαφέροντα άρθρα και τοποθετήσεις, κείμενα – πηγές, ευθυμογραφήματα, βιβλιοπαρουσιάσεις, αθλητικά αφιερώματα, σε συνδυασμό με φωτογραφικό υλικό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το έντυπο διατίθεται δωρεάν και πως το 2006 η εφημερίδα είχε κερδίσει Πανελλήνιο Βραβείο.