Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 17:36

Μεσσηνία: Οι Ράχες αδελφοποιούνται με χωριό της Γερμανίας

Γράφτηκε από τον

 

Πολλές φορές οι ανθρώπινες απλές σχέσεις ξεπερνούν τις τυπικότητες και τη γραφειοκρατία, όταν μάλιστα υπάρχει κέφι και διασκέδαση όλα γίνονται πιο εύκολα.

Κάπως έτσι έγινε και στις Ράχες Τριφυλίας, όπου κάτοικοι δύο χωριών, των Ραχών και του Hohenegglkofen που βρίσκεται στη Βαυαρία Γερμανίας, αποφάσισαν να αδελφοποιηθούν. Συνδετικός κρίκος ο Κλάους που επί μία δεκαετία μένει στην Ελλάδα και τα τελευταία 4 χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Ραχών με δικό του σπίτι.

Το βράδυ της Τετάρτης ήταν μια ξεχωριστή βραδιά για όλους, καθώς τα γενέθλια μιας φίλης του έγιναν η αφορμή οι κάτοικοι των δύο χωριών να έρθουν πιο κοντά. Περίπου 35 Γερμανοί φίλοι τους, όλοι από το ίδιο χωριό, βρέθηκαν στις Ράχες και μαζί με τους κατοίκους έγιναν μια μεγάλη παρέα, έφαγαν, ήπιαν, τραγούδησαν και χόρεψαν ελληνικά, γερμανικά και αγγλικά τραγούδια. Ετσι αποφάσισαν την αδελφοποίηση των δύο χωριών, η οποία μπορούμε να πούμε ότι έγινε εν μια νυκτί, χωρίς τυπικότητες και αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, αλλά μόνο με τη δύναμη της ψυχής και της καρδιάς, της διασκέδασης και της χαράς.

Κ.Μπ.