Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 12:11

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Γράφτηκε από την

Το Πολυτεχνείο ήταν η κορυφαία εκδήλωση της επτάχρονης αντιχουντικής πάλης και μία από τις κορυφαίες στιγμές των αγώνων του λαού και της νεολαίας.
Τιμούμε, 37 χρόνια μετά, όσους αγωνίστηκαν και όσους έδωσαν ακόμα και την ζωή τους στον αγώνα κατά της δικτατορίας.

Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία ήταν το τρίπτυχο τότε, που συνόψιζε τον αγώνα για την ανατροπή της δικτατορίας, την απελευθέρωση της χώρας από την αμερικανοκρατία, την άνοδο του βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου του λαού, την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία και τη Δημοκρατία.
Ο αγώνας αυτός, σε ριζικά νέες συνθήκες μετά τη μεταπολίτευση, συνεχίστηκε με πολλές κατακτήσεις.

Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά νέο επίκαιρο νόημα.
Φέτος το τρίπτυχο αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα.

Η εποχή του Μνημονίου σηματοδοτεί την αφαίρεση δημοκρατικών και κοινωνικών κατακτήσεων της μεταπολιτευτικής περιόδου. Αναδεικνύει την ανάγκη μαζικών - ενωτικών αγώνων, ώστε οι πολίτες να ξανάρθουν στο προσκήνιο για να επιβάλουν λύσεις. Να ανατρέψουν τελικά το Μνημόνιο, που οδηγεί την κοινωνία σε χρεωκοπία και την οικονομία σε ασφυξία.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, όλων των πολιτών στον φετινό εορτασμό θα στείλει μήνυμα στην τροϊκα, που αυτές τις ημέρες ελέγχει τα κατάστιχα της χώρας και επιβάλλει, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, νέα σκληρότερα μέτρα που ανατρέπουν το κοινωνικό - δημοκρατικό συμβόλαιο της μεταπολίτευσης.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες για την προστασία των δημοκρατικών ελευθεριών και την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με τους στόχους και τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Για το λόγο αυτό το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρο.

Από το Γραφείο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας


NEWSLETTER