Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 08:18

Καλαμάτα: Ελέγχους τη Λευκή Νύχτα ζητεί το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Γράφτηκε από την

Την διενέργεια ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας τη βραδιά της Λευκής Νύχτας απαίτησε αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδωτικό Τομέα Μεσσηνίας, που επισκέφτηκε χθες τα γραφεία του Σώματος στην Καλαμάτα.

Λίγο αργότερα ο πρόεδρος του συνδικάτου Βαγγέλης Λαμπρόπουλος ανακοίνωνε στην είσοδο του ΣΕΠΕ ότι ζήτησαν από τους επιθεωρητές οι έλεγχοι να είναι αυστηροί και να γίνουν κατά προτεραιότητα στις πολυεθνικές αλυσίδες. Καθώς, όπως είπε, "έχουμε δεχθεί καταγγελίες ότι τo Σάββατο, με αφορμή τη Λευκή Νύχτα, έχει ζητηθεί από τους εργαζόμενους σε τέτοιες επιχειρήσεις να δουλέψουν υπερωρίες και μέχρι αργά τα ξημερώματα της Κυριακής, γεγονός που δεν προβλέπεται".

Μάλιστα, είπε, απαίτησαν η Επιθεώρηση Εργασίας να προχωρήσει σε ελέγχους παρουσία εκπροσώπου του σωματείου τους, με σκοπό: Να διαπιστώσει αν τηρούνται τα ωράρια και οι συμβάσεις εργασίας. Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης (12ωρο), των εργαζομένων ανάμεσα στις βάρδιές τους, καθώς και να πληρωθούν οι ώρες δουλειάς πέραν του κανονικού ωραρίου ως υπερωριακές και νυχτερινές.

Επίσης ο Βαγγ. Λαμπρόπουλος τάχθηκε κατά της απελευθέρωσης του ωραρίου και υπέρ της κατοχύρωσης υποχρεωτικά της κυριακάτικης αργίας.