Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 19:16

Σωματείο ΔΕΥΑ Μεσσηνίας κατά του ηλεκτρονικού μητρώου

Γράφτηκε από την

 

Στην καθιέρωση ηλεκτρονικού μητρώου για τα συνδικάτα που προωθεί η κυβέρνηση, αντιδρά το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και κάνει λόγο για ηλεκτρονικό φακέλωμα.

Σε απόφασή του το Δ.Σ. του σωματείου επισημαίνει πως δεν θα επιτρέψει να περάσουν οι σχεδιασμοί της.

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας σημειώνει: “Συνάδελφοι η κυβέρνηση της Ν.Δ., σε συνέχεια της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλε την υποχρεωτική παρουσία στη γενική συνέλευση ενός σωματείου του 50%+1 των ταμειακά τακτοποιημένων μελών, προκειμένου να είναι έγκυρη η απόφαση για απεργία(!), ετοιμάζεται να προσθέσει διάταξη που προβλέπει καθιέρωση «ηλεκτρονικού μητρώου» για τα συνδικάτα, που σημαίνει γενικευμένο φακέλωμα για τα μέλη τους, για λογαριασμό του κράτους και της εργοδοσίας. Το ηλεκτρονικό φακέλωμα είναι το μέσο ώστε να γνωρίζει η εργοδοσία ανά πάσα ώρα και στιγμή ποιοι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους, αν συμμετέχουν στις μαζικές συλλογικές διαδικασίες και στις συνελεύσεις, τι ψηφίζουν. Θέλουν τον κάθε εργαζόμενο αποκομμένο, να μην συμμετέχει ενεργά σε συλλογικές διαδικασίες. Να αποφασίζουν άλλοι για αυτόν, για ζητήματα που τον αφορούν, χωρίς να είναι παρών. Να βρίσκεται μακριά και έξω από τις συλλογικές συζητήσεις! Αυτήν τη διάτρητη διαδικασία, κάτω από τα βλέμματα της εργοδοσίας και με παρούσα την εργοδοτική τρομοκρατία, την βαφτίζουν δημοκρατική διαδικασία με ηλεκτρονικό τρόπο.

Το σωματείο μας αφού έλαβε υπ’ όψιν του το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για αγωνιστική ετοιμότητα των συνδικάτων απέναντι στο νέο σχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση της Ν.Δ., με το οποίο επιχειρεί να βάλει γύψο σε κάθε συνδικαλιστική δράση, συνεδρίασε έκτακτα και αποφάσισε:

1) Να στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει να περάσουν οι σχεδιασμοί της.

2) Να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να απαντήσει άμεσα με απεργιακή κινητοποίηση, όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει ωμά στη δράση και λειτουργία των συνδικάτων.

Η πείρα από τη δράση μας αποτελεί παρακαταθήκη για τους νέους αγώνες που έρχονται”.