Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 01:40

Εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού

Γράφτηκε από την

 Εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού  συνδιοργανώνει η ΑΕΚ Καλαμάτας με τη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι.Μ. Μεσσηνίας, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 8.30 μ.μ. Θα περιλαμβάνει απαγγελία κειμένων και μαρτυριών για τη Μικρασιατική Καταστροφή από τη Χρυσοθέμιδα Αμανατίδη, και τραγούδια του Μικρασιατικού Ελληνισμού από τη Χορωδία και Ορχήστρα "Χορίαμβος" της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής.

Η ανακοίνωση της καλαματιανής ομάδας αναφέρει:

“H Αθλητική Ενωση Κωνσταντινουπόλεως Καλαμάτας, η οποία ιδρύθηκε το 1926, 4 χρόνια μετά τις φλόγες και την καταστροφή της Μικράς Ασίας από τους πρόσφυγες που ήλθαν στην πόλη της Καλαμάτας από εκείνα τα ματωμένα χώματα, δεν ξεχνά και τιμά την ιστορία της και την καταγωγή της. Η 14η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα μνήμης για την γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού το 1922. Με αφορμή την ημέρα αυτή η ΑΕΚ Καλαμάτας συνδιοργανώνει εκδήλωση με τη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι.Μ. Μεσσηνίας, την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και ώρα 20:30».

Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η δημοσιογράφος Γεωργία Αναγνωστοπούλου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.