Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 10:12

Πορεία στην Καλαμάτα για τα 6 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Γράφτηκε από την
Πορεία στην Καλαμάτα για τα 6 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

 

 

Πορεία για τον Παύλο Φύσσα πραγματοποιεί η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας αύριο Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, με αφετηρία την πλατεία 23ης Μαρτίου.

Σε ανακοίνωσή της η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας σημειώνει: “Κλείνουν 6 χρόνια από τη στυγερή οργανωμένη δολοφονία του νεαρού εργάτη και μουσικού Παύλου Φύσσα από τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Σε λίγο καιρό θα τελεσιδικήσει και η 4χρονη δίκη της εγκληματικής δράσης των νεοναζιστών του μορφώματος. Ηδη ο ελληνικός λαός τους “καταδίκασε” αφήνοντάς τους εκτός Βουλής, γεγονός που τους αφαιρεί το “επιχείρημα της αθωότητας”. Η καταδίκη αυτή των νεοναζιστών-δολοφόνων της Χ.Α. είναι νίκη του αντιφασιστικού κινήματος και νίκη όλων όσοι αγωνίστηκαν ενάντιά τους στους δρόμους, στις γειτονιές, στις αίθουσες των δικαστηρίων, με άρθρα, με βιβλία.

Σημαντική είναι και η συμβολή της Μάγδας Φύσσα που πήρε πάνω της το χαμό του παιδιού της και τον μετέτρεψε σε αγώνα για το δίκιο, όταν άλλοι -βουλευτές και ιεράρχες- φωτογραφίζονταν με τους νεοναζί. Το αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό κίνημα απαιτεί την καταδίκη των δολοφόνων χρυσαυγιτών. Ο αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή νεοναζισμού και ρατσισμού συνεχίζεται”.


NEWSLETTER