Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 09:57

Ζητούν τη στελέχωση των δικαστικών δομών στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Ζητούν τη στελέχωση των δικαστικών δομών στην Τριφυλία

 

 

Η ανάγκη στελέχωσης του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και των Ειρηνοδικείων του επισημάνθηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία τους και όπως τονίστηκε γίνεται σοβαρότατη υποβάθμισή του.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Θανάσης Πετρόπουλος και ο πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας Σταύρος Αντωνόπουλος ανέδειξαν τις ελλείψεις που υπάρχουν σε δικαστικό και διοικητικό προσωπικό, σημειώνοντας ότι άμεσα πρέπει να καλυφθούν η θέση ειρηνοδίκη Πλαταμώδους, η θέση δικαστικού γραμματέα του Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους, η απόσπαση ενός ή μίας πρωτοδίκη στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας (επειδή η μία εκ των τριών υπηρετουσών πρωτοδικών είναι σε άδεια) και η θέση δικαστικού γραμματέα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κυπαρισσίας. Θα πρέπει επίσης να γίνουν προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων / γραμματέων σε κενές οργανικές θέσεις,  οι οποίες είχαν προκηρυχθεί με πρόσφατους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης τόνισε ότι πρέπει να σταματήσουν να παίρνουν συνέχεια από την Τριφυλία και να μην δίνουν τίποτα.

Χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος τόνισε: «Είναι η 3η αποχή που κάνουμε για αυτά τα θέματα και αφορά τις ελλείψεις στα Ειρηνοδικεία Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων, τα οποία είναι τα μόνα που λειτουργούν έχοντας συγχωνεύσει τα 6 που λειτουργούσαν πριν. Στο Ειρηνοδικείο Γαργαλιάνων είναι φύσει αδύνατον ένας γραμματέας να καλύψει τόσο μεγάλη ύλη. Ενώ στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας έχει ένα δικαστή που σε 8 μήνες συνταξιοδοτείται και μετά από 2 μήνες, δηλαδή 6 μήνες πριν τη συνταξιοδότησή του δεν μπορεί να προσδιορίζει και να συζητά υποθέσεις. Αν κάτι δεν αλλάξει, όλες οι υποθέσεις μετά από δύο μήνες δεν θα κοιτάζονται. Επίσης σοβαρές ελλείψεις έχουμε και στο Πρωτοδικείο που έχει 3 πρωτοδίκες, όπου ο ένας λείπει με μακρά άδεια και δεν μπορεί με δύο πρωτοδίκες να περιμένει ο πολίτης γρήγορη και σωστή απονομή δικαιοσύνης. Οι ελλείψεις αφορούν και τη γραμματειακή υποστήριξη της Εισαγγελίας, μιλάμε δηλαδή για σοβαρότατη υποβάθμιση του Πρωτοδικείου». Επίσης σημείωσε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε οργανικές θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί και ότι η αποχή τους συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα. Τέλος ευχαρίστησε το δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη για τη συμπαράστασή του, τονίζοντας ότι το κατάλαβε αμέσως ότι μια τέτοια υποβάθμιση έχει αντίκτυπο και στο Δήμο Τριφυλίας.

Από την πλευρά του ο κ. Λεβεντάκης τόνισε: «Είμαι δίπλα στον Δικηγορικό Σύλλογο και θα συμπαρασταθώ με όλες τις δυνάμεις του δήμου. Θα παρακαλούσα τη νέα κυβέρνηση να δει τα προβλήματά μας από πιο κοντά και με πιο συμπάθεια. Γιατί θέλουν συνέχεια να μας παίρνουν και να μην μας δίνουν τίποτα. Εχουν υποβιβάσει σε πολλές υπηρεσίες την Τριφυλία και θα τους παρακαλούσα να αναθεωρήσουν. Η Τριφυλία προσφέρει πάρα πολλά στον τόπο και ζητάει λίγα. Εγώ θα είμαι δίπλα στον Δικηγορικό Σύλλογο σε όλες τις κινήσεις, προκειμένου να λυθούν τα δίκαια αιτήματά τους και να αρχίσει ο δήμος μας να παίρνει μια άλλη ομορφιά ανθρώπινη, καθώς χρόνια τώρα αισθανόμαστε εγκαταλελειμμένοι».

Τέλος ο κ. Αντωνόπουλος σημείωσε: «Είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια που κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος με όλες μας τις δυνάμεις. Μετά τη συγχώνευση των ειρηνοδικείων προέκυψαν δύο μεγάλα σε όγκο δουλειάς Ειρηνοδικεία, Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας. Στους Γαργαλιάνους το πρόβλημα είναι τεράστιο, υπάρχει μία μόνο συνάδελφος, πρέπει οπωσδήποτε να προσληφθεί ένας ακόμη υπάλληλος. Από εκεί και μετά προβλήματα υπάρχουν και στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, που λειτουργεί με 4 κενές οργανικές θέσεις, δύο που είναι έτοιμοι για σύνταξη και μία υπάλληλο σε άδεια κυήσεως, δηλαδή σε λίγο καιρό θα είμαστε με μείον 7 υπαλλήλους. Στην Εισαγγελία επίσης υπάρχουν κενές θέσεις. Προκηρύξεις υπάρχουν και θα πρέπει από εκεί να πάρουμε τους υπαλλήλους που ζητάμε».   

Κ.Μπ.


NEWSLETTER