Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 18:41

Υπόμνημα Μαργέλη για πυρηνελαιουργεία

Γράφτηκε από την

Υπόμνημα με το οποίο εξέφραζε αντιρρήσεις κι ενστάσεις, κατέθεσε στην προχθεσινή σύσκεψη για τα πυρηνελαιουργεία, στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο εκπρόσωπος της εταιρείας “Μεσσηνιακή Γεωργικές Βιομηχανίες ΑΒΕΕ” Αθανάσιος Ηλ. Μαργέλης.

Μεταξύ άλλων, σ’ αυτό αναρωτιέται γιατί στη σύσκεψη δεν κλήθηκαν οι εκπρόσωποι των πυρηνελαιουργείων της Αργολίδας και της Λακωνίας, ενώ μετέχουν οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες από τους δύο νομούς. Εκφράζει την επιφύλαξή του, γιατί στην πρόσκληση δεν αναφέρονται τα θέματα και δεν υπάρχει ημερήσια διάταξη για τη συνάντηση. Με αφορμή δήλωση του κ. Νίκα ότι “οι πυρηνελαιουργοί δεν πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι”, κάνει λόγο για κλίμα εκφοβισμού της εταιρείας του και αναφέρει πως η εταιρεία έχει αθωωθεί με 15 ποινικές αποφάσεις και δεν διέπραξε ποτέ οποιοδήποτε περιβαλλοντικό έγκλημα.

Συνοψίζοντας, ο κ. Μαργέλης υπέβαλε αίτημα για αναβολή της σύσκεψης και την οργάνωση νέας με συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη και με τη συμμετοχή όλων των πυρηνελαιουργών της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων και των εκπροσώπων των ελαιοτριβείων και των ελαιοπαραγωγών.