Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 10:19

Ζητούν στελέχωση του Κτηνιατρείου Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από τον
Ζητούν στελέχωση του Κτηνιατρείου Γαργαλιάνων

 

Τη στελέχωση του Κτηνιατρείου Γαργαλιάνων με έναν κτηνίατρο, ώστε να λειτουργήσει για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της περιοχής, ζητεί ο τοπικός Αγροτικός Σύλλογος.

Για το θέμα αυτό ο σύλλογος έστειλε επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, την οποία κοινοποιεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας, το Δήμο Τριφυλίας και τους βουλευτές Μεσσηνίας Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Λάμπρόπουλο, Μίλτο Χρυσομάλλη, Περικλή Μαντά και Αλέξη Χαρίτση. Σε αυτήν αναφέρεται:

«Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων θέλει να σας ενημερώσει για το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή με την έλλειψη κτηνιατρείου. Ολόκληρη η περιοχή του παλιού καποδιστριακού Δήμου Γαργαλιάνων (122,68 τετραγωνικών χιλιομέτρων) παραμένει χωρίς κτηνίατρο καθιστώντας επικίνδυνη την κατάσταση από υγειονομικής απόψεως και αδύνατη την επιχειρηματική ενασχόληση οποιουδήποτε με την κτηνοτροφία με νόμιμο και υπεύθυνο τρόπο.

Σας γνωστοποιούμε ότι στην περιοχή μας υπάρχει μεγάλος αριθμός οικόσιτων ζώων που βοηθούν στην οικιακή οικονομία των κατοίκων. Επίσης υπάρχει και ραγδαία αύξηση του ήδη μεγάλου αριθμού των αγριόχοιρων με αποτέλεσμα ο κόσμος να ανησυχεί για την μετάδοση της βουβωνικής πανώλης.

Θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό ότι στην πόλη των Γαργαλιάνων το κτήριο του Κτηνιατρείου υπάρχει ήδη και ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων δεσμεύεται να βοηθήσει στην ενεργοποίησή του. Ζητάμε από την Περιφέρεια έναν κτηνίατρο για την στελέχωση αυτού. Προκαταβολικά σας ενημερώνουμε πως θα ζητήσουμε και την βοήθεια των υπόλοιπων συλλόγων της περιοχής μας για να καταφέρουμε να ανοίξει ξανά το Κτηνιατρείο».

Το κείμενο και το αίτημα συνυπογράφουν οι Κοινότητες Γαργαλιάνων, Πύργου, Μαραθόπολης, Μουζακίου, Βάλτας, Λεύκης-Τραγάνας και Φλόκα, καθώς επίσης ο Κυνηγετικός, ο Πολιτιστικός και ο Εμπορικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου και η Ενωση Γυναικών Λεύκης.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER