Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 08:28

Καλαμάτα: Άναψαν τα φώτα στον κόμβο στο “Φωτεινή”

Γράφτηκε από τον

 

Εκανε τη σύνδεση η ΔΕΗ και φωτίστηκε ο κυκλικός κόμβος στο ξενοδοχείο “Φωτεινή”, που λειτούργησε με επιτυχία φέτος το καλοκαίρι.

Ο εργολάβος έριξε και τον δεύτερο τάπητα ασφάλτου, μέσα στην εβδομάδα θα τοποθετηθούν οι ενημερωτικές πινακίδες και την επόμενη θα γίνει και η διαγράμμιση, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.

Σειρά έχει πλέον ο κόμβος του Αλμυρού στη διασταύρωση των δρόμων προς Μάνη και Μικρή Μαντίνεια, όπου είναι γνωστή η μεγάλη κίνηση  ακόμα και τον χειμώνα- με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τροχαία τα οποία, ακόμα και αν αποφευχθούν την τελευταία στιγμή, δείχνουν την ανάγκη δημιουργίας κόμβου και επέκτασης των πεζοδρομίων, ώστε να εξυπηρετούνται κάτοικοι κι επισκέπτες της περιοχής.

Ο νέος περιφερειάρχης Παν. Νίκας σε πρόσφατη συνάντησή του με δημοσιογράφους αναγνώρισε την ανάγκη για κόμβο στο “Messinian Bay”, αλλά και γενικότερα για τη διαπλάτυνση του δρόμου από τον κόμβο “Φωτεινή” και όπως φάνηκε έχει το θέμα σε προτεραιότητα με σκοπό να το δρομολογήσει σε πρώτη ευκαιρία.

Ολα αυτά βέβαια συνδέονται με την πορεία του σχεδίου πόλης, που αν είχε ολοκληρωθεί -καθώς καρκινοβατεί επί δεκαετίες- θα βοηθούσε στο όλο εγχείρημα. Οπως φαίνεται όμως από τις προθέσεις του κ. Νίκα, το σχέδιο πόλης μπορεί να επιταχυνθεί και η νέα δημοτική αρχή πρέπει να το βάλει σε προτεραιότητα.