Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 18:02

Το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας για το ΚΕΘΕΑ

Γράφτηκε από την
Το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας για το ΚΕΘΕΑ

Με ανακοίνωσή του - διαμαρτυρία το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας δηλώνει την αλληλεγγύη του στους ωφελημένους, τους ωφελούμενους, τις οικογένειές τους και τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, ενάντια στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης για να διορίζει το Δ.Σ. των Μονάδων Απεξάρτησης του Κέντρου.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "το μοντέλο λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ είναι αυτοοργανωμένο, αυτοδιαχειριζόμενο, στη βάση της αλληλεγγύης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπορεί να εκλέγει μόνο του τη διοίκησή του, όπως έκανε εδώ και 37 χρόνια. Οποιαδήποτε αλλαγή στο μοντέλο αυτό θα οδηγήσει στη γραφειοκρατικοποίηση, την παρακμή και εντέλει τη διάλυσή του".

Σε άλλο σημείο μιλά για "απαράδεκτη πολιτική πράξη της κυβέρνησης να ανατρέψει εν μια νυκτί αυτό το μοντέλο, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για να διορίζει εκείνη το Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ". Και αυτό γιατί σύμφωνα με τη διαμαρτυρία "βασίζεται σε δύο άξονες: α) Στη λογική του κοινωνικού ρατσισμού, που θεωρεί την εξάρτηση ως ένα εκτός κοινωνίας πρόβλημα και που πρέπει να επιλυθεί στη βάση της καινούργιας αντίληψης περί «νόμου και τάξης», και β) στον διορισμό ημετέρων, που δεν πρόλαβαν να βολευτούν ως μετακλητοί ή στις ΔΕΚΟ ή σε οποιαδήποτε μη αιρετή, μισθοδοτούμενη δημόσια θέση".

 


NEWSLETTER