Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 23:37

60 μετανάστες και πρόσφυγες στην Καλαμάτα - "Λουκέτο" στις αποθήκες του λιμανιού προανήγγειλε ο Αθανασόπουλος (βίντεο)

Γράφτηκε από την
60 μετανάστες και πρόσφυγες στην Καλαμάτα - "Λουκέτο" στις αποθήκες του λιμανιού προανήγγειλε ο Αθανασόπουλος (βίντεο)

Εξήντα μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν απόψε το βράδυ στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Στην πλειοψηφία τους προέρχονται από το Ιράν και το Ιράκ και ορισμένοι από Συρία, ενώ ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Τουρκία. Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής το ιστιοφόρο που τους μετέφερε ζήτησε βοήθεια ενώ βρισκόταν 40 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου. Από το θάλαμο επιχειρήσεων του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος ειδοποιήθηκαν παραπλέοντα πλοία, και πρώτο έφτασε ένα δεξαμενόπλοιο.

Επειδή όμως υπήρχε θαλασσοταραχή, κατάφερε να ανεβάσει μόνο δύο άνδρες, οι οποίοι αναμένονται να φτάσουν το Σάββατο με το δεξαμενόπλοιο στο λιμάνι του Πειραιά. Αρκετές ώρες αργότερα έφτασε κοντά ένα φορτηγό πλοίο στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν οι υπόλοιποι 60 μετανάστες. Τόσο οι δύο που επιβιβάστηκαν στο δεξαμενόπλοιο για Πειραιά όσο και οι 60 που έφθασαν το βράδυ της Παρασκευής στην Καλαμάτα δήλωσαν πως είναι από το Ιράν και το Ιράκ, 3-4 από την Συρία και ακόμα δύο από τη Ρωσία..

Από τους 60 αυτούς ανθρώπους, οι 50 είναι άνδρες και οι 5 γυναίκες, ενώ μαζί τους βρίσκονται και 5 παιδιά ηλικίας 5-7 ετών.

Μετά την άφιξη των μεταναστών στο λιμάνι ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Κώστας Αθανασόπουλος σε δηλώσεις του είπε ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που φιλοξενούνται αλλοδαποί στις αποθήκες και ότι θα τις σφραγίσει.

Δείτε το βίντεο: 


NEWSLETTER