Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 19:09

Το πρόγραμμα του 8ου Αντιρατσιστικού - Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Το πρόγραμμα του 8ου Αντιρατσιστικού - Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Καλαμάτας

Το 8o Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτωβρίου, στον περίβολο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας:

 

Σάββατο 19 Οκτωβρίου

7 μ.μ.: Η δίκη της ΧΑ - η επόμενη μέρα του φασισμού στην Ελλάδα. Θανάσης Καμπαγιάννης (δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ) και Υποπτο μούσι (δημοσιογράφος του Omnia TV).

9 μ.μ.: Μουσικοθεατρικό δρώμενο από την ομάδα “Λυκοτσαρδά".

Ακολουθεί συναυλία με τους “Coverdose”, “Accents” και “Party”.

 

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

7 μ.μ.: "Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα", “Αυτοσχέδια Σκηνή”.

8:30 μ.μ.: Η καταστολή σε καιρό "δημοκρατίας": η περίπτωση των Εξαρχείων. Συμμετέχουν μέλη από τις συλλογικότητες Κενό Δίκτυο, ΟΑ Μετανάστες Εξαρχείων, περιοδικό “Βαβυλωνία”.

Ακολουθεί μουσική "παρεμβολή" από τους Γουόκι Τόκι, Ελένη Χρηστίδου, Πάνο Ταντή, Παναγιώτη Βιώνη.

Η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας διευκρινίζει ότι κάνει το 8ο Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας: “Επειδή: Ενώ η δίκη της Χρυσής Αυγής τελειώνει, τα στελέχη και τα μέλη της ενσωματώνονται στα δεξιά κόμματα, καταλαμβάνοντας συχνά και σημαντικές θεσμικές θέσεις. Τα ΜΑΤ, οι ΔΙΑΣ και η ΟΠΚΕ λυμαίνονται τα αστικά κέντρα, με απρόκλητες επιθέσεις, παρενόχληση ανυποψίαστων πολιτών και συνεχή επιδεικτική παρουσία, δημιουργώντας ένα κλίμα αστυνομοκρατίας, εφαρμόζοντας το δόγμα «νόμος και τάξη». Οικογένειες προσφύγων και μεταναστών εκδιώκονται από τους κατειλημμένους χώρους, όπου είχαν ήδη μια αξιοπρεπή ζωή με τα παιδιά τους να πηγαίνουν σχολείο, για να βρεθούν σε υποτιθέμενα «ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας» στη μέση του πουθενά χωρίς ΑΜΚΑ και χωρίς βασικές υποδομές, ενώ άλλοι συλλαμβάνονται και κρατούνται στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα λεγόμενα «κλειστά κέντρα κράτησης». Οι γυναικοκτονίες γίνονται καθημερινότητα, η ομοφοβία κανονικότητα, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία προαπαιτούμενο πρόσληψης, ο συνδικαλισμός καταργείται στην πράξη. Ο χαφιεδισμός ασκείται πλέον από «αξιοσέβαστα» μέλη του Κοινοβουλίου και επικηρύσσονται τα κεφάλια διαδηλωτών, όπως οι παράνομοι στην Αγρια Δύση”,

Ολοκληρώνοντας αναφέρουν: “Ο φασισμός είναι εδώ. Το λέμε καθαρά: Εξω ο φασισμός από την πόλη μας, από τη δουλειά μας, από τη ζωή μας”.


NEWSLETTER